Wandeling door de wijk Batau Zuid

Op donderdag 20 april 2023 organiseert Theo Kleijer, directievoerder Openbaar Domein Groen van de gemeente Nieuwegein, een wandeling door de wijk Batau Zuid. Sinds 2018 organiseerd Theo groenwandelingen door de verschillende wijken van Nieuwegein en laat hij zien hoe bewoners het openbaar kunnen lezen/zien. Daarnaast is hij ook vrijwilliger voor het Wijkplatform Nieuwegein Zuid.

Theo wijst tijdens de wandelingen op bijzondere bomen, struiken e.a. groen. Door met deze wandeling mee te lopen kijken de deelnemers met heel andere ogen naar de buurt: welke bomen en struiken staan er zoal in de wijken en hoe is het met het onderhoud van het groen gesteld dat door de gemeente wordt onderhouden. Theo legt ook uit welke beheersvormen er gehanteerd worden door de gemeente bij het snoeien en maaien van het openbare groen.

De wandeling start om 18.00 uur vanaf de Walnootgaarde (naast de Jumbo) en zal ongeveer 1,5 uur duren. Wil je mee als wijkbewoner? Stuur dan uiterlijk maandag 17 april een e-mail naar r.belonje@nieuwegein.nl met als onderwerp: ‘Wandeling 20 april’ en vermeld je naam, adres en telefoonnummer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk