Katern

De Nationale Sportweek: ‘Iedereen kan sporten dag’

Eerder zijn de thema’s bekend geworden van de Nationale Sportweek in Nieuwegein. Deze Sportweek is georganiseerd in samenwerking met NOC*NSF, SportID Nieuwegein en Merwestein. De komende weken wordt steeds meer bekend over de activiteiten die zullen plaatsvinden.

Donderdag 26 september zal tijdens de Nationale Sportweek een Uniek Beweegplein in Sport- en Evenementencomplex Merwestein plaatsvinden. Op deze dag zal het aangepaste sportaanbod helemaal in de spotlights komen te staan. In samenwerking met vooral lokale sportaanbieders zal voor mensen met én zonder beperking een wijd aanbod van sport-clinics worden aangeboden.

Spectaculaire sporten als g-volleybal, rolstoelbasketbal, rolstoelvaardigheid, handbiken, freerunnen maar bijvoorbeeld ook diverse sport en spelactiviteiten. Sport- en Evenementencomplex Merwestein wordt omgetoverd tot een waar aangepast sportpaleis!

De organisatie nodigt iedereen uit om te ervaren wat het aangepaste sportaanbod allemaal te bieden heeft. Voor meer informatie neem dan even contact op met Robin of Julia via de e-mailadressen: r.poggenwisch@merwestein.nl of j.vanweelden@merwestein.nl

Verbindende kracht van sport
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOCNSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOCNSF:

‘Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied. Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Nieuwegein zet daarbij ook écht in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Iets dat ook centraal staat in de Nationale Sportweek. Nieuwegein is daarmee een uithangbord. We zijn dan ook trots op Nieuwegein als één van onze host cities.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk