Katern

Thema’s Nationale Sportweek 2019 bekend

Van 20 tot en met 29 september wordt de Nationale Sportweek georganiseerd door het NOCNSF. De gemeente Nieuwegein is in mei dit jaar door het NOCNSF gekozen als één van de Host Cities van de Nationale Sportweek 2019.

Met de Sportweek wordt het gedachtegoed van de gemeente om alle Nieuwegeiners plezier in het sporten en bewegen te laten ervaren verder uitgedragen. Bovendien zet Nieuwegein een nieuwe stap in de uitwerking van het lokaal sport- en beweegakkoord. Onlangs zetten Verbindion, de samenwerkende sportverenigingen van Sportpark Galecop, DeMix Fitness & Leefstijl en de gemeente Nieuwegein al een handtekening onder de intentieverklaring voor een lokaal sport- en beweegakkoord.

Ton Bothoff, bestuurder Verbindion Nieuwegein: ‘Host City zijn houdt in dat we samen met heel veel partners leuke en sportieve activiteiten gaan organiseren. Elke dag in de Nationale Sportweek heeft een eigen thema.’ De thema’s zijn:

20 sept. – Kick-Off Nationale Sportweek/Onderwijsdag
21 sept. – Dag van de sportclub
22 sept. – Watersportdag
23 sept. – Kennisdag
24 sept. – Dag van de ouderen
25 sept. – Gezondheidsdag
26 sept. – Iedereen kan sporten dag
27 sept. – Bedrijvendag
28 sept. – hashtag#BeActive night
29 sept. – Afsluiting Nationale Sportweek/Familiedag

Wil je meedoen aan de Nationale Sportweek in Nieuwegein? Of wil je iets organiseren als vereniging? Stuur een mailtje naar info@sportidnieuwegein.nl of bel 030-6004267.

Verbindende kracht van sport
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOCNSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOCNSF: ‘Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied. Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Nieuwegein zet daarbij ook écht in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Iets dat ook centraal staat in de Nationale Sportweek. Nieuwegein is daarmee een uithangbord. We zijn dan ook trots op Nieuwegein als één van onze host cities.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren