Waterpolovrouwen Zwemvereniging Aquarijn Kampioen

Afgelopen zaterdag hebben de waterpolovrouwen van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein het kampioenschap van de 1e klasse B behaald. Dat deden de dames door een overtuigende overwinning op Oceanus uit Aalsmeer: 10-3. Door het behalen van het kampioenschap promoveert het team naar de 2e klasse van de Landelijke Bond.

Door de winst afgelopen zaterdag wisten de dames uit Nieuwegein nipt de nummer twee voor te blijven. Met slechts 1 punt verschil werd het kampioenschap binnengehaald. De Zaan 3 werd tweede en moest toezien hoe de beker naar Nieuwegein ging. Het Utrechtse UZSC 4 werd derde met 51 punten.

Het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse van Landelijke Bond betekent voor Aquarijn een kroon op het werk. De dames zijn overtuigd dat ze zich zullen handhaven in de 2e klasse. In een reactie laten de dames weten het volste vertrouwen te hebben in het nieuwe seizoen en dat ze zich gesterkt voelen door deze winst.

Jan met de Pet: ‘Minderheid, meerderheid of toch …….’

Wij hebben er weer een lekker zootje van gemaakt met deze verkiezingsuitslag, goed hé. Nu kunnen we gaan zien of zij echt constructief met elkaar kunnen gaan werken. Nou, ik vind dat de VVD inderdaad het voortouw moest nemen als grootste partij, maar dan komt altijd dat vervelende trekje bij die jongens en meisjes naar boven: ‘We nemen er toch één van ons als het om een informateur moet gaan.’ En zo geschiede het. Dus na een paar weken lag er een advies: VVD, CDA PvdA en GroenLinks (GL). Die moeten het gaan doen, maar oeps niet genoeg vingertjes om een meerderheid te vormen. Slechts 16 i.p.v. van de gewenste 17 raadszetels of meer, dus moest er een list worden verzonnen.

Volgens mij hebben ze de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat zij een lokale partij erbij zouden nemen om zo te laten zien dat zij ook oog hebben voor de lokale politiek, dus wie moet je dan uitnodigen? Inderdaad de nieuwkomer: Lokale Vernieuwing. En dat zij moesten tekenen bij het kruisje viel niet in goede aarde, dus haakten zij af. Maar laten we eerlijk wezen, iemand gelijk wethouder maken die geen ervaring in de lokale politiek heeft is toch wel een stap te ver en we hebben in Nieuwegein daar beslist geen goede ervaringen mee, he Jacqueline?

Maar, meneer van Engelen was niet boos hoor. Nee natuurlijk niet, je komt eerst met twee zetels nieuw in de raad en dan wordt je vervolgens uitgekozen om deel te nemen aan de coalitieonderhandelingen en dan mag je door de zijdeur af. Nee, natuurlijk ben je dan niet boos, je bent gewoon pissed-off zoals men in Engeland placht te zeggen.

List gelukt en dan komt vervolgens een brief waarin wordt aangekondigd dat zij het met z’n vieren gaan proberen. Leuk, voor de 16 raadsleden, waarom? Nou, dat is vanaf nu geen vakantie terwijl er commissie en of raadsvergaderingen zijn, want anders wordt het wel heel moeilijk.

Maar dat hebben we weleens eerder gehad in de periode 2010-2014. Toen moest er gestemd worden over de koopzondagen meen ik. Toen waren er twee raadsleden niet aanwezig en bleef het bij staken van de stemmen. Frappant was toen wel dat iedereen over het raadslid van de PvdA heen viel, terwijl er ook iemand van de VVD afwezig was. Zo zie je maar dat de VVD altijd een ander de schuld geeft. Dus stemmers, pas maar op want u krijgt nu de schuld dat dit zo’n zootje aan het worden is door de VVD!

Maar er beginnen nu anderen te spartelen, zoals de Christen Unie (CU) en de Verenigde Senioren Partij (VSP), met open brieven en stukken op pen.nl en in elke sociaal media zien je nu op- en aanmerkingen. Maar is één van deze partijen bereid om het akkoord te ondertekenen zonder een wethouder te leveren? Nou, dat denk ik niet want tot in tegenstelling van de Lokale Vernieuwing heeft de CU wel een zwaargewicht in huis en dat bedoel ik niet overdrachtelijk. Martin Monrooij heeft bewezen een goed wethouder te zijn dus die jongens en meisjes van die 4 partijen willen hem er niet bij en zeker die Bob de Bouwer (Pvda-er Hans Adriani) niet want dan heeft hij een geduchte medespeler die hij niet kan inpakken als een Sinterklaas cadeau en het veld in kan sturen zoals hij de afgelopen periode met Martijn, Johan en Petertje heeft gedaan. Hij was ver uit de ‘sterkste’ en zeker als je nu leest over Johan Gadella dat hij de Nieuwegeinse economie weer aan de praat heeft gekregen. Maar intussen ging Hans Adriani gewoon zijn gang, ook met de centjes.

Of het CDA of GL moeten afzien van een wethouder dan zou ik er wel voor opteren: VVD, PvdA, CU en GL en dan het CDA samen met de CU één wethouder. Laten we dat nu eens doen, tenslotte in de vorige periode moest GL het al doen met Petertje die maar fietspaden bleef verbouwen, dus nu is het de beurt aan een andere om in deze constructie te werken. Dat is ook trouwens beter voor het CDA want daar wordt een kandidaat wethouder genoemd die volgens mij totaal geen politieke ervaring heeft in het Nieuwegeinse en corrigeer me als ik het verkeerd heb!

En laten we niet de fout maken dat we de VSP erbij halen want dan heb je na vier jaar een asbestvrij Nieuwegein maar verder zijn we dan niet veel opgeschoten. Of laten we het eens proberen met ieders Belang! Ja, dat zal me een waar feestje geven zeg. Ik moet er niet aan denken.

Maar pas op mensen, dit kan nog weleens een hete zomer worden of we zitten eind oktober alweer aan de onderhandelingstafel.

Dan wil ik voorstellen dat alle partijen één A-viertje maakt met een tien-tal punten en die gewoon via mijn hoofdredacteur bij mij inlevert en dan maak ik een raadsbreed programma en doe ik een voorstel voor vier wethouders. En ik beloof u, dat ik met een paar andere ‘wijze mensen” tot een zeer werkbare oplossing kan komen, zonder dat Partij Politiek gezeur. Want dat is waar de kiezer zo chagrijnig van wordt dames en heren politici!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Deze fietsroutes rondom Nieuwegein mag je niet missen

Nederland is een echt fietsland en er zijn dan ook talloze prachtige fietsroutes. Uiteraard is dit ook het geval in de omgeving van Nieuwegein, waar een mooi landschap gecombineerd wordt met historische bezienswaardigheden. Het mooie aan fietsen in Nederland is dat de routes over het algemeen erg goed verzorgd zijn.

Er zijn erg veel fietsroutes uitgestippeld en die worden veelal voorzien van bordjes zodat je niet kunt verdwalen. Hieronder volgen enkele van de mooiste fietsroutes die er in de omgeving van Nieuwegein te vinden zijn. In de provincie Utrecht is het fantastisch om te fietsen. Het landschap is erg gevarieerd en fietsers kunnen genieten van een aantal van de oudste steden van ons land. De Hollandse Waterlinie is een echte trekpleister waar veel mensen vanuit het hele land op af komen.

 Tegenwoordig is het vaak extra makkelijk om de routes te vinden door handige applicaties voor op je smartphone. Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van de fietsbordjes die de route aangeven, deze zijn volop aanwezig in en rondom Nieuwegein.

Een ontspannen route door het Kromme-Rijngebied
Deze route loopt vanaf het oosten van Nieuwegein en leidt fietsers langs Bunnik, Beerschoten, Sterkenburg en uiteraard langs de Rijn. Onderweg kun je genieten van het mooie landschap en komen er bovendien behoorlijk wat bezienswaardigheden voorbij. De lengte van de route is 54 kilometer en omdat er relatief weinig hoogteverschil is levert dit een aangename en ontspannen toch op. Waarschijnlijk is fort Vechten de meest in het oog springende verschijning waar je onderweg langs komt.

Na fort Rhijnauwen is dit het grootste fort van het gebied en het heeft een erg lange geschiedenis. Het ligt vrijwel op dezelfde plaats als de forten die de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden langs de rivieren bouwden. Deze noordelijke grens was een belangrijke plaats binnen het Romeinse rijk en ook later hebben er veel militaire activiteiten plaatsgevonden langs de waterlinie. Tegenwoordig gaat het er allemaal wat rustiger aan toe en kunnen voorbijgangers het fort bezoeken. Er zit tegenwoordig een museum in met interessante en interactieve gedeeltes met betrekking tot de waterlinie.

Het is ook erg leuk voor kinderen om dit fort te bezoeken. Er loopt namelijk een kabelbaan waarmee over de gracht van het fort kan worden gegleden. Wil je een fietsroute afleggen met je kids? Houd dan rekening met de afstand en maak het vooral gewoon erg leuk en gezellig. Neem bijvoorbeeld een lekkere picknickmand mee of sluit de fietstocht af met een ijsje of een andere lekkernij. Een fiets met versnellingen is comfortabel maar zeker geen ‘must’. Is de oude kinderfiets toe aan vervanging? Kijk dan eens bij de kinderfietsen op Fietsenopfietsen.nl.

Een fietsroute door een aantal van de mooiste steden van Nederland
Deze fietsroute bezorgt fietsers een mooi gevarieerde tocht die zowel door steden als door de natuur gaat. Deze ontspannen route is het resultaat van de uitbreiding van het fietsnetwerk in Utrecht waar de laatste jaren hard aan is gewerkt. Dit netwerk heeft als doel om de steden in Utrecht extra toegankelijk te maken voor fietsers en het resultaat mag er zeker weten. Deze route bestaat dan ook uit met name uit brede fietspaden waar ontspannen kan worden gefietst. Vanuit Ravenswetering in Nieuwegein fiets je langs de Lek naar Utrecht en kan Vreeswijk bewonderd worden. Vervolgens worden fietsers door Utrecht geleid waar je de meest in het oog springende bezienswaardigheden kunt bewonderen.

Zo kom je bijvoorbeeld langs de Dom en kun je genieten van een gedeelte van het uitgebreide netwerk van grachten die de stad rijk is. Uiteraard zijn de fietspaden in een grote stad als Utrecht een stuk minder breed en moet er ook goed op het verkeer gelet worden. Vervolgens kom je via Zeist, Odijk en Houten weer in Nieuwegein terecht. Deze fietsroute is ten zeerste aan te raden voor mensen die houden van de natuur maar ook kunnen genieten van een stedelijk landschap.

Verenigde Senioren Partij (VSP) wil nieuwe onafhankelijke formateur bij college vorming

De VSP in Nieuwegein heeft in een brief aan de fractievoorzitter van de VVD laten weten dat het graag een nieuwe onafhankelijke formateur ziet bij de college onderhandelingen in Nieuwegein. Ton de Mol van de VSP: ‘Nu de formatie onder leiding van de VVD niet verder is gekomen dan een voorstel om te komen tot de eventuele vorming van een minderheidscoalitie, is de VSP-fractie van mening dat door aanwijzing van een nieuwe onafhankelijke formateur meerdere modellen met verschillende partijen moeten worden verkend en onderzocht met de bedoeling om een akkoord tot stand te brengen voor een toekomstige samenstelling van een coalitie die kan rekenen op een werkbare en stabiele meerderheid van de gemeenteraad.’

‘Wachten tot 8 mei a.s. om over de vorming van een door ons niet gewenste minderheidscoalitie een openbaar debat te voeren, lijkt ons derhalve verspilling van kostbare tijd’ aldus de Mol in zijn brief.

Volgens de VSP-fractie verdient Nieuwegein een dagelijks bestuur dat kan rekenen op een breed draagvlak waarin ook een rol is weggelegd voor de lokale politiek en waarbij recht wordt gedaan aan de verkiezingsuitslag van 21 maart jl. Nu zet de VVD in op een minderheidscollege zonder een lokale partij. Een eerder gesprek met Lokale Vernieuwing om een meerderheid te zoeken was op voorhand al gedoemd tot mislukken. Ook de Christen Unie gaf gisteren in een Open Brief aan onderhandelende partijen VVD, PvdA, GroenLinks en CDA haar gedachten weer over de vorming van een nieuw college in Nieuwegein. Deze brief wordt door de VSP onderschreven.

De Mol: ‘Het vorenstaande houdt in dat wij het belangrijk vinden dat de (in)formateur gedurende haar werkzaamheden de partijpolitieke en bestuurlijke banden geen rol mag laten spelen en daarnaast ook rekening houdt met de verkiezingsuitslag bij het uitbrengen van haar advies. Nieuwegein met een veelheid aan kleine en middelgrote partijen, kan zich niet veroorloven om op voorhand bepaalde coalities uit te sluiten. Als bepaalde partijen op voorhand worden uitgesloten van deelname aan de coalitie is dat vanuit democratisch oogpunt bedenkelijk en dus aan de inwoners van Nieuwegein niet uit te leggen.’

‘Gedurende de informatiefase is het belangrijk dat wordt gezocht naar coalitiepartners, die op basis van zowel een breed draagvlak als op inhoud met elkaar zouden willen samenwerken. Het daarbij behorende (in)formateurschap moet gestoeld zijn op objectiviteit en in de kern gericht op het bij elkaar brengen en houden van verschillende partijen. De (in)formateur brengt dus als verbinder partijen die door verschillende standpunten ver van elkaar staan met elkaar in gesprek. Volgens ons behoort een (in)formateur te zoeken naar overeenkomsten tussen partijen en probeert deze als “bruggenbouwer” bij elkaar te brengen. Dat laatste heeft mw. Kallen-Morren volgens ons nagelaten.’ Klik hier voor het verslag van mw Kallen-Morren die zij onlangs heeft uitgebracht als advies.

4 jaar cel geëist voor verkrachting vluchteling in Nieuwegein

Een 31-jarige man uit Eritrea heeft vandaag vier jaar cel tegen zich horen eisen voor de verkrachting van een landgenote in een woonvoorziening voor statushouders in Nieuwegein.

De twee kenden elkaar al jaren uit verschillende asielzoekerscentra, toen hij haar in oktober vorig jaar vroeg iets te komen bespreken. Daarop deed hij de deur op slot, pakte haar telefoon af en verkrachtte haar onder bedreiging van een mes.

HOGE STRAF
De officier van justitie eiste een hogere straf dan de richtlijn van drie jaar. Volgens een woordvoerder van het OM lag dat onder meer aan het gebruikte geweld en het misbruik van vertrouwen. “De twee kenden elkaar al een tijd, ze aten samen, ze hadden een soort vriendschappelijk verband. De verkrachting is heel erg traumatiserend geweest, vooral ook omdat ze in het verleden ook al zoiets had meegemaakt in het land van herkomst. Hier in Nederland zou ze zich veilig moeten voelen.”

De vrouw werd door de Eritrese gemeenschap onder druk gezet om geen aangifte te doen, maar dat deed ze toch. Daarop werd ze verstoten uit die gemeenschap. “Zo word ik dubbel gestraft”, stelde ze in een verklaring die haar advocaat voorlas. Ze woont inmiddels op een geheim adres.

Naast de gevangenisstraf eist het OM een contactverbod van vijf jaar en een volledige toewijzing van de vordering. De rechtbank in Utrecht doet over twee weken uitspraak.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Expositie: ‘Willy & Friends’

Ook dit jaar heeft Willy Begeman – van Zijl een aantal vrienden uitgenodigd om samen te exposeren in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Zij heeft samen met haar vier kunstmaatjes een bijzondere en zeer gevarieerde tentoonstelling samengesteld, welke is te bezoeken van zaterdag 28 april tot en met zondag 27 mei 2018.

Naast Willy, die al veertig jaar in Nieuwegein woont en na jaren van kleding naaien, quilten en dergelijke ruim tien jaar geleden is gaan schilderen, exposeren ook haar vrienden Anneke Kooijmans, Blanche Leeuwens, Ria Scholten en Ad Visschers. Zij kennen elkaar van hun schilderlessen bij Debby Frigge – van Zon, een gepassioneerd schilderes, die hen de kneepjes van het schilderen heeft bijgebracht en die nog steeds invloed heeft op hun werk. De kroon op dit werk is dat Willy haar schilderij van Maxima gedurende drie maanden op de expositie in het Codamuseum te Apeldoorn heeft mogen hangen.

Het Kunstenaars Centrum Nieuwegein is gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein. De galerie is geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Leerlingen De Vleugel dragen WensenWand over aan Nieuwegeinse gemeenteraad

Toegezongen door leerlingen van groep 3/4 met het liedje “Droomboom” ontving burgemeester Frans Backhuijs vrijdag 20 april jl. de wensen die buurtbewoners en leerlingen op 21 maart bij de Montessorischool De Vleugel achterlieten op de WensenWand voor de nieuwe gemeenteraad. De wensen werden verzameld tijdens de open dag in het gezelligste stemlokaal van Nieuwegein. Marsja Haanstra maakte bovenstaand videoverslag.

De WensenWand is een initiatief van Montessorischool De Vleugel. Bezoekers konden op 21 maart naast het uitbrengen van hun stem, ook genieten van een kopje koffie met een zelfgebakken koekjes, rondgeleid worden in de school en hun wens voor de wijk en Nieuwegein kenbaar maken. Zo kon iedereen dubbel zijn of haar stem laten horen. De opkomst was groot en zorgde voor meer verbinding met de wijk. De school beloofde die dag ook de wensen aan de nieuwe gemeenteraad te overhandigen. En zij is zeer verheugd dat zij 20 april deze belofte kon nakomen.

Maatschappelijk verantwoordelijk
Iedereen die zijn of haar stem laat horen neemt zichzelf serieus en maakt zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Nieuwegein. Dat sluit goed aan bij wat Montessori haar leerlingen leert: maatschappelijke verantwoordelijk zijn. Kinderen leren vanaf de eerste groep al verantwoordelijkheid dragen voor zichzelf, maar ook voor de andere kinderen in de klas. En ze worden gestimuleerd om kritisch te durven zijn. Want ieders mening telt en iedereen doet ertoe.

Montessorischool De Vleugel
Montessorischool De Vleugel staat midden in de wijk en organiseert daarom regelmatig informatieve en gezellige ontmoetingen voor jong en oud. Zo draagt zij bij aan verbinding in de wijk. Woensdag 21 maart is daar een mooi voorbeeld van. Op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar: info@devleugel.net.

Foto: Monique Elbers

Christen Unie schrijft Open Brief aan onderhandelende partijen VVD, PvdA, GroenLinks en CDA

In een Open Brief aan onderhandelende partijen VVD, PvdA, GroenLinks en CDA geeft de Christen Unie in Nieuwegein haar gedachten weer over de vorming van een nieuw college in Nieuwegein. Uit de brief, die wij eerder op De Digitale Stad plaatsten en gericht was aan alle raadsleden, maakt de Christen Unie op dat de vier partijen (VVD, PvdA, GroenLinks en CDA) verder willen gaan aan minderheidscoalitie en op 8 mei met de rest van de raad willen praten over de opstelling van een strategische agenda.

Martin Monrooy

Martin Monrooy van de Christen Unie in de brief: ‘Jullie gaan er van uit de door jullie ingeslagen weg kan rekenen op steun van de gemeenteraad omdat er kennelijk geen andere opties meer zijn. De ChristenUnie kan die visie vooralsnog niet ondersteunen.’

‘Uit jullie brief blijkt dat jullie tot nu toe alleen met Lokale Vernieuwing als mogelijke 5e partner gesproken hebben. Er wordt niet gesproken over andere mogelijke 5e partners. Kunnen jullie aangeven waarom er niet bij andere partijen naar een mogelijke 5e partner gezocht wordt? Waarom zijn partijen als D66, VSP of ChristenUnie niet in beeld ter completering van het motorblok?’

‘Jullie geven aan dat jullie nu een minderheidscoalitie willen vormen. Op basis waarvan denken jullie dat deze minderheidscombinatie op steun van de gemeenteraad kan rekenen? Zouden jullie niet eerst met de gehele raad in gesprek moeten gaan en de raad moeten laten beslissen dat deze vier partijen met elkaar een minderheidscollege in elkaar kunnen gaan zetten? Voor hetzelfde geld, zou de raad kunnen beslissingen om een minderheidscollege met andere partijen samen te stellen. Het zou vervelend zijn als jullie daar pas aan het einde van jullie onderhandelingsproces achter komen.’

‘Een andere vraag is of jullie de onderhandelingen de komende twee weken voortzetten terwijl de gemeenteraad pas vanaf 8 mei kan praten over dit proces. Dat duurt wel erg lang. We zouden ook (zo nodig met behulp van moties vreemd aan de orde van de dag) aankomende donderdag in de gemeenteraad de stand van zaken in het formatieproces kunnen bespreken. Hoe kunnen jullie immers aan de slag met een coalitie akkoord als je nog niet weet hoe de thema’s van de strategische agenda er uit moeten zien?’

‘Hebben jullie nagedacht over de consequenties van een minderheidscoalitie bij de keuzes van wethouders? Een minderheidscollege is eigenlijk een zakenkabinet met ervaren bestuurders. Een minderheidscollege is geen basis voor een experiment. Deze trendbreuk vraagt dus om ervaren bestuurders die bewezen hebben te kunnen samenwerken en bruggen kunnen slaan en niet boos weglopen als ze hun zin niet krijgen.’

‘Kortom, wij roepen jullie op om veel eerder dan 8 mei met de raad in gesprek te gaan en af te tasten of jullie variant op steun van de raad kan rekenen. Want als jullie die steun ontberen, heeft doorgaan met onderhandelingen weinig zin.’ Klik hier voor de ingezonden brief.

Vermiste en gevonden dieren week 16

VERMIST

  • Melding 1323285, 18-04-18, Kat Mickey, kater gecastreerd, gechipt, ZWART met WIT, Een wit befje, witte tenen voor, achter witte sokjes en een dun wit streepje op zijn neus. Koriandergaarde – Nieuwegein (Batau Zuid).

GEVONDEN

  • Melding 1323318, 18-04-18, Kat, poes, LAPJE Jong – bruin grijs en wit gevlekt. Wit neusje, befje en witte pootje. Oortjes zijn oranje. Apolloburg –    Nieuwegein (Batau Noord).
  • Melding 1323314, 16-04-18, Kat 15895, kater, CYPERS GRIJSZWART bruin grijs gestreept, geen wit. Zeearend – Nieuwegein (Doorslag).
  • Melding 1323111, 12-04-18, Kat, WIT met ZWART, Gezien: Wit met zwarte vlekjes. Grotere zwarte vlekken rond ogen en oor en een dikke vacht. Kerkuil – Nieuwegein (Doorslag).
  • Melding 1321812, 8-04-18, Kat, kater, CYPERS ROOD oranje rood met een witte staartpunt. Stormedijkstraat – Nieuwegein (Juthpaas).

Lezing: ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’

Langs de Vaartse Rijn in Jutphaas en Vreeswijk rook het vroeger naar teer. Talrijke hamers ketsten op ijzer plaatwerk en ontelbare witheet gestookte nagels. Jutphaas en Vreeswijk kenden verschillende werven waar schepen werden gerepareerd of nieuw gebouwd. De teer en de werven zijn nagenoeg verdwenen. Verhalen en foto’s zijn gebleven. Jaap Boersma zal op zaterdag 28 april aanstaande om 13.00 uur een lezing verzorgen met de titel: ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein.’ De toegang is € 5,- p.p. (inclusief twee kopjes koffie/thee). Bootsmaatjes hebben gratis toegang.

Museumwerf Vreeswijk, gevestigd op het oude terrein van de scheepswerf Nooit Gedacht van de familie Buitenweg, houdt de herinneringen aan scheepswerven levend. Op zaterdag 28 april geeft schipper, amateur-scheepshistoricus en Vreeswijkkenner Jaap Boersema daar een lezing waarin hij de werven samenbrengt. In zijn dia-lezing getiteld ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’ , vertelt hij over de opkomst en de ondergang van de scheepsbouw in de vorige eeuw. Er komen veel oude foto’s, vaak uniek beeldmateriaal voorbij.

Programma:
13.00 – 13.30 uur              Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 – 14.30 uur              Lezing ‘De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein’
14.30 – 14.45 uur              Pauze
14.45 – 15.30 uur              Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte
15.30  – 17.00 uur              Napraten in het Theehuys

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving.