Leerlingen De Vleugel dragen WensenWand over aan Nieuwegeinse gemeenteraad

Toegezongen door leerlingen van groep 3/4 met het liedje “Droomboom” ontving burgemeester Frans Backhuijs vrijdag 20 april jl. de wensen die buurtbewoners en leerlingen op 21 maart bij de Montessorischool De Vleugel achterlieten op de WensenWand voor de nieuwe gemeenteraad. De wensen werden verzameld tijdens de open dag in het gezelligste stemlokaal van Nieuwegein. Marsja Haanstra maakte bovenstaand videoverslag.

De WensenWand is een initiatief van Montessorischool De Vleugel. Bezoekers konden op 21 maart naast het uitbrengen van hun stem, ook genieten van een kopje koffie met een zelfgebakken koekjes, rondgeleid worden in de school en hun wens voor de wijk en Nieuwegein kenbaar maken. Zo kon iedereen dubbel zijn of haar stem laten horen. De opkomst was groot en zorgde voor meer verbinding met de wijk. De school beloofde die dag ook de wensen aan de nieuwe gemeenteraad te overhandigen. En zij is zeer verheugd dat zij 20 april deze belofte kon nakomen.

Maatschappelijk verantwoordelijk
Iedereen die zijn of haar stem laat horen neemt zichzelf serieus en maakt zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Nieuwegein. Dat sluit goed aan bij wat Montessori haar leerlingen leert: maatschappelijke verantwoordelijk zijn. Kinderen leren vanaf de eerste groep al verantwoordelijkheid dragen voor zichzelf, maar ook voor de andere kinderen in de klas. En ze worden gestimuleerd om kritisch te durven zijn. Want ieders mening telt en iedereen doet ertoe.

Montessorischool De Vleugel
Montessorischool De Vleugel staat midden in de wijk en organiseert daarom regelmatig informatieve en gezellige ontmoetingen voor jong en oud. Zo draagt zij bij aan verbinding in de wijk. Woensdag 21 maart is daar een mooi voorbeeld van. Op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar: info@devleugel.net.

Foto: Monique Elbers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren