Deze fietsroutes rondom Nieuwegein mag je niet missen

Nederland is een echt fietsland en er zijn dan ook talloze prachtige fietsroutes. Uiteraard is dit ook het geval in de omgeving van Nieuwegein, waar een mooi landschap gecombineerd wordt met historische bezienswaardigheden. Het mooie aan fietsen in Nederland is dat de routes over het algemeen erg goed verzorgd zijn.

Er zijn erg veel fietsroutes uitgestippeld en die worden veelal voorzien van bordjes zodat je niet kunt verdwalen. Hieronder volgen enkele van de mooiste fietsroutes die er in de omgeving van Nieuwegein te vinden zijn. In de provincie Utrecht is het fantastisch om te fietsen. Het landschap is erg gevarieerd en fietsers kunnen genieten van een aantal van de oudste steden van ons land. De Hollandse Waterlinie is een echte trekpleister waar veel mensen vanuit het hele land op af komen.

 Tegenwoordig is het vaak extra makkelijk om de routes te vinden door handige applicaties voor op je smartphone. Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van de fietsbordjes die de route aangeven, deze zijn volop aanwezig in en rondom Nieuwegein.

Een ontspannen route door het Kromme-Rijngebied
Deze route loopt vanaf het oosten van Nieuwegein en leidt fietsers langs Bunnik, Beerschoten, Sterkenburg en uiteraard langs de Rijn. Onderweg kun je genieten van het mooie landschap en komen er bovendien behoorlijk wat bezienswaardigheden voorbij. De lengte van de route is 54 kilometer en omdat er relatief weinig hoogteverschil is levert dit een aangename en ontspannen toch op. Waarschijnlijk is fort Vechten de meest in het oog springende verschijning waar je onderweg langs komt.

Na fort Rhijnauwen is dit het grootste fort van het gebied en het heeft een erg lange geschiedenis. Het ligt vrijwel op dezelfde plaats als de forten die de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden langs de rivieren bouwden. Deze noordelijke grens was een belangrijke plaats binnen het Romeinse rijk en ook later hebben er veel militaire activiteiten plaatsgevonden langs de waterlinie. Tegenwoordig gaat het er allemaal wat rustiger aan toe en kunnen voorbijgangers het fort bezoeken. Er zit tegenwoordig een museum in met interessante en interactieve gedeeltes met betrekking tot de waterlinie.

Het is ook erg leuk voor kinderen om dit fort te bezoeken. Er loopt namelijk een kabelbaan waarmee over de gracht van het fort kan worden gegleden. Wil je een fietsroute afleggen met je kids? Houd dan rekening met de afstand en maak het vooral gewoon erg leuk en gezellig. Neem bijvoorbeeld een lekkere picknickmand mee of sluit de fietstocht af met een ijsje of een andere lekkernij. Een fiets met versnellingen is comfortabel maar zeker geen ‘must’. Is de oude kinderfiets toe aan vervanging? Kijk dan eens bij de kinderfietsen op Fietsenopfietsen.nl.

Een fietsroute door een aantal van de mooiste steden van Nederland
Deze fietsroute bezorgt fietsers een mooi gevarieerde tocht die zowel door steden als door de natuur gaat. Deze ontspannen route is het resultaat van de uitbreiding van het fietsnetwerk in Utrecht waar de laatste jaren hard aan is gewerkt. Dit netwerk heeft als doel om de steden in Utrecht extra toegankelijk te maken voor fietsers en het resultaat mag er zeker weten. Deze route bestaat dan ook uit met name uit brede fietspaden waar ontspannen kan worden gefietst. Vanuit Ravenswetering in Nieuwegein fiets je langs de Lek naar Utrecht en kan Vreeswijk bewonderd worden. Vervolgens worden fietsers door Utrecht geleid waar je de meest in het oog springende bezienswaardigheden kunt bewonderen.

Zo kom je bijvoorbeeld langs de Dom en kun je genieten van een gedeelte van het uitgebreide netwerk van grachten die de stad rijk is. Uiteraard zijn de fietspaden in een grote stad als Utrecht een stuk minder breed en moet er ook goed op het verkeer gelet worden. Vervolgens kom je via Zeist, Odijk en Houten weer in Nieuwegein terecht. Deze fietsroute is ten zeerste aan te raden voor mensen die houden van de natuur maar ook kunnen genieten van een stedelijk landschap.

2 thoughts on “Deze fietsroutes rondom Nieuwegein mag je niet missen

 1. Eveline Deirkauf

  Waar kan ik de beschrijving van deze routes vinden?

 2. Aad. Bosch

  Goede middag,
  We hebben het hier over mooie fietspaden in Nieuwegein. Het fietspad aan beide zijdenvan de Parkhoutweg(Zandveld / Doorslag) is in zeer slechte conditie en ook gevaarlijk. De wortels van de bomen zorgen er voor dat er gevaarlijke situatie zijn ontstaan
  Heb de gemeente Nieuwegein (14030) hierover benaderd maar zonder resultaat.
  Graag hoor ik uw mening,
  Met vriendelijke groet,
  Aad Bosch
  tel. 0680169172

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren