Subsidieaanvragen amateurkunst

De gemeente Nieuwegein stelt jaarlijks subsidie beschikbaar voor inspirerende amateurkunstprojecten en investeringen in de amateurkunst. Tot 1 september 2013 kunnen subsidieaanvragen ingediend worden voor nieuwe en vernieuwende projecten.

Inwoners, verenigingen, amateurgezelschappen en anderen die in Nieuwegein actief zijn en iets betekenen op het gebied van de amateurkunst kunnen een subsidieaanvraag indienen. Twee keer per jaar is dit mogelijk met een uiterlijke inzenddatum van 1 maart en 1 september. De activiteiten, presentaties of exposities die de gemeente subsidieert, moeten in de periode twee maanden na de aanvraag en uiterlijk binnen twee jaar na het indienen van de subsidieaanvraag uitgevoerd worden. De Commissie Amateurkunst, waarin onafhankelijk deskundigen zitting hebben, toetst de subsidieaanvragen en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenningen.

De gemeente beschouwt de amateurkunst als belangrijk onderdeel van het Nieuwegeinse kunst- en cultuurbeleid. De gesubsidieerde projecten en investeringen leveren een bijdrage aan de beoogde maatschappelijke effecten van het beleid: uitbreiding van het culturele aanbod en vergroting van het publieksbereik. Voor de gemeente is de amateurkunst een belangrijk middel om een eigen culturele identiteit te ontwikkelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk