Afsluiting Plettenburgerbaan

De Plettenburgerbaan is de nachten van 1 op 2 juli, 2 op 3 juli, 3 op 4 juli en 4 op 5 juli afgesloten van 21.00 uur tot 05.00 uur. De afsluiting is van Laaggraven, kruispunt Houtenseweg tot aan het kruispunt Zuidstedeweg. De hulpdiensten zijn op de hoogte gebracht. In deze nachten wordt gewerkt aan de aanleg van de wisselstrook. Daarnaast wordt ook regulier onderhoud gedaan en wordt nieuw asfalt gelegd. Als het weer meezit is het in die vier nachten helemaal klaar. De verkeersregelinstallatie duurt een weekje langer.

De gemeente Nieuwegein werkt aan een zogenaamde wisselstrook op het kruispunt van de Plettenburgerbaan en de Martinbaan. In de ochtenduren is straks één rijstrook in de richting van Nieuwegein-Centrum en twee voorsorteervakken voor linksaf (richting Plettenburg-Oost) beschikbaar. Daarnaast blijft het rechtsafvak naar Plettenburg-West bestaan. In de middag zijn er juist twee stroken rechtdoor beschikbaar en nog maar één strook voor linksaf.

Deze oplossing moet de doorstroming in de ochtend- en avondspits aanmerkelijk verbeteren en is redelijk uniek in Nederland. Sensoren tellen de voertuigen die van het kruispunt afkomen en bij een bepaalde verhouding wordt de linksafstrook veranderd in een rechtdoorstrook. Dat omschakelmoment ligt ruim omstreeks het middaguur. Met signalering boven de weg wordt aangegeven of de strook voor rechtdoorgaand of linksafslaand verkeer gereserveerd is.

De Hollandhaven loopt volgens planning. Als het weer meezit wordt aanstaande vrijdag het eerste fietspad geasfalteerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren