Katern

Obstacle Run in Nieuwegein

Mud race, color run, aqua run, gewoon hardlopen is er tegenwoordig niet meer bij! Sporters en lopers willen actie en een echte uitdaging: hardlopen met obstakels. De regio Houten/Nieuwegein kan in deze trend niet achterblijven en dus vindt op 10 en 11 oktober een heuse ‘Obstacle Run’ plaats op het terrein van Down Under.

Een obstacle run is een loop die gelopen wordt op een, van nature, uitdagend terrein aangevuld met uitdagende hindernissen. Bijvoorbeeld modderwater waar doorheen moet worden geworsteld of een houten stellage waar de lopers overheen moeten. Door ‘obstacles’ te combineren, wordt een uitdagend parcours samengesteld waarbij de renners zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld worden. Naast een uitdaging is een obstacle run ook vooral leuk, verplicht vies worden en jezelf overtreffen!

De Obstacle Run wordt georganiseerd op het terrein van Down Under. Manager Marcel Strijland licht toe: ‘Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run! De plassen en het zand maken het lekker modderig en uiteraard zorgen we voor geweldige hindernissen. Het worden twee geweldige dagen waar jong en oud zich uit kunnen leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen: het is een run for fun!’

Op vrijdag 10 oktober wordt de run georganiseerd speciaal voor scholen en bedrijven. De organisatie wil stimuleren dat mensen uit de regio een unieke, sportieve dag beleven samen met collega’s of klasgenoten, waarbij sporten, lachen en plezier centraal staan.
Zaterdag 11 oktober kunnen individuele deelnemers of groepen de obstacle run lopen. Om 10.45 uur is de warming-up en vanaf 11.00 uur kan er worden gestart. Er is een keuze tussen twee afstanden: 6 of 12 kilometer. Op de route staan 20 unieke en uitdagende obstacles. Het parcours is geschikt voor zowel geoefende ‘mud runners’ als voor beginnende lopers.

Inschrijven kan via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk