De wijkkrant voor Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard is af

‘De zomer ligt alweer grotendeels achter ons. Ik hoop dat deze zomer voor u wat fijner en makkelijker was dan de vorige. Er kan weer meer al blijft het natuurlijk nog wel opletten’ aldus Cobie Smith, voorzitter Wijkplatform HZL in de nieuwsbrief van deze maand.

Cobie: ‘Wat heel goed is dat het volledige onderwijs weer redelijk ‘normaal’ van start is gegaan. Online studeren is een prachtig hulpmiddel, maar voor de sociale ontwikkeling van kinderen en jonge mensen is het echte ontmoeten zo ontzettend belangrijk.’

‘Voor volwassenen is het sociale leven overigens ook heel belangrijk. Het voorkomt vereenzaming en bevordert het algehele welzijn. In Nieuwegein wordt hieraan op verschillende manier gewerkt. Voor onze wijken zijn in Buurtplein Zuid weer allerlei activiteiten gestart, en zo zijn er nog wel meer initiatieven. Wat dacht u bijvoorbeeld van het meelopen op één van onze Groenwandelingen?’

Je vrijwillig inzetten is ook een manier om andere mensen te leren kennen en een goed gevoel te krijgen. In dit Wijknieuws ben ik door Naomi Wijling geïnterviewd, hierin doe ik een oproep aan wijkbewoners die zich willen inzetten voor hun wijk. En dat hoeft niet gelijk heel groots! Enfin, leest u zelf maar.

Verder o.a. in dit Wijknieuws: informatie over de bouwplannen van een vijftigtal nieuwe woningen in Hoogzandveld bij het Lotusplatsoen: het zogenaamde Middenblok.

Onze vergaderingen
Die doen we inmiddels weer in het Buurtplein. Nog niet openbaar, we willen nog even de controle houden over het aantal deelnemers. Maar alles wat besproken wordt, staat op onze website in de notulen, u kunt hiermee op de hoogte blijven en n.a.v. hiervan contact zoeken met ons. De eerstvolgende datum is 10 november.

Klik hier voor het wijknieuws dat binnenkort bij de bewoners op de mat valt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk