Inrichting parkeerorganisatie binnenstad

De principes van het parkeerbeleid zijn door de gemeenteraad vastgelegd in een raadsbesluit van 12 september 2003. Voor de uitvoering van het parkeerbeleid is een organisatie nodig die zich bezig houdt met de parkeerregulering, de ontwikkeling, de exploitatie en het beheer van de parkeervoorzieningen.

Het inrichten van de parkeerorganisatie kan niet lang meer op zich laten wachten omdat de invoering van de parkeerregulering en de ontwikkeling van nieuwe parkeergarages binnen afzienbare tijd (2004) aan de orde zijn. De essentie van de parkeerorganisatie bestaat uit:

Een regierol voor de gemeente Nieuwegein;

Een zelfstandige uitvoeringsorganisatie met als rechtspersoon bijvoorbeeld een BV (Parkeer-BV Nieuwegein) waarvan de gemeente de aandeelhouder is;

Het verstrekken van de opdrachten vanuit de Parkeer-BV naar professionele marktpartijen voor de ontwikkeling en realisatie van parkeergarages, het beheer van de parkeergarages en de uitvoering van de parkeerregulering;

De optie voor derden om te participeren in afzonderlijke garage-BV´s.

Voor het inrichten van de organisatie wordt een projectleider implementatie parkeerorganisatie aangesteld. Deze projectleider formeert een adviesteam, dat opgebouwd is uit vertegenwoordigers van de betrokken afdelingen en sectoren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk