Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen naar woningen in Nieuwegein

Het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein moet de komende jaren veranderen van een werkgebied met hoge leegstand naar een fraaie en aantrekkelijke omgeving waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. In het kader hiervan heeft Van Wijnen negen kantoorgebouwen gekocht, welke door het bedrijf worden herontwikkeld en getransformeerd naar woningen. Het project van circa 30.000m² bvo is onderdeel van de totale transformatie van Rijnhuizen.

In Nieuwegein is er behoefte aan ruim 3.000 woningen voor de periode tot 2025. Het centraal gelegen Rijnhuizen – wat kampt met leegstaande kantoren, maar anderzijds gekenmerkt wordt door cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten – kan goed voorzien in deze behoefte.

Herontwikkeling door Van Wijnen
De negen kantoorgebouwen die Van Wijnen herontwikkelt en transformeert naar woningen, bevinden zich op het voormalig bedrijvenpark Rhijnhuyzen in Rijnhuizen. De kantoren zijn omringd door groen en water en gelegen naast het mooie landgoed Rijnhuizen. “Een prachtige plek om te wonen met veel historie”, aldus Jeroen Roijers, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “De kantoorgebouwen transformeren we naar appartementen in een parkachtige setting. Met deze grootschalige transformatie is Rijnhuizen straks een groot aantal woningen rijker. Hiermee verbeteren we de kwaliteit van het gebied en geven we de kantoorgebouwen een tweede leven, waarbij we gebruik maken van de bestaande kwaliteiten van het gebied.”

Van leegstaande kantoren naar 250 appartementen
Het project bestaat uit circa 250 appartementen, variërend van 50m² tot 140m². Er zal een mix van koop- en vrije sector huurappartementen komen. De appartementen worden verder uitgewerkt in samenspraak met beleggers en kopers. Jeroen Roijers: “Door groen als verbindende schakel tussen de gebouwen en de collectieve voorzieningen, die wij opnemen in het plan, wordt dit niet alleen een mooie plek om te wonen, maar ook een plek voor ontmoeting en verbinding.”

Over Van Wijnen
Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes.

Verkoper
De kantoorgebouwen zijn verkocht door S. van Ettekoven Holding B.V. De verkoper is hierbij geadviseerd door Dirk Simons.

2 thoughts on “Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen naar woningen in Nieuwegein

  1. hessel

    Waaaaaw wat een geweldig plan hahaha. De gemeente Nieuwegein heeft grote moeite om op lange termijn te investeren. Zoals nu blijkt hebben heel veel kantoren maar een kort bestaan gehad. Het erge is dat dit voorzienbaar was. En de gemeente haar inwoners maar in de maling nemen……….

  2. Chris Bouws

    Uitstekende reactie, @hessel . Jij snapt het helemaal! Behalve dan dat de gemeente Nieuwegein helemaal niet in kantoren investeert of heeft geïnvesteerd. Dat is gedaan door particuliere ontwikkelaars die dachten daarmee goed geld te verdienen. En dat is dus tegengevallen. De gemeente heeft [hiermee] haar inwoners zeker niet in de maling genomen. Het tegenovergestelde is eerder waar: Nieuwegein loopt in Nederland heel erg voorop als het gaat om eigenaren van lege kantoren te bewegen hun panden om te bouwen naar woningen. De gemeente Nieuwegein krijgt daarvoor uit het hele land respect en complimenten . . . Succes verder, @hessel . . .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren