Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AkoestiCafé

14 februari 2018 @ 19:45 - 23:30

In februari bestaat het AkoestiCafé een jaar. Elke tweede woensdag van de maand kan er gratis genoten worden van live optredens, waarbij allerlei stijlen door elkaar heen geprogrammeerd worden. Om zoveel mogelijk Nieuwegeiners kennis te laten maken met het concept reist het podium langs allerlei locaties.

De januari-editie in theatercafé De Kom (foto) trok maar liefst tachtig belangstellenden. “Dat is echt veel, zeker vergeleken met soortgelijke muziekavonden in andere steden”, vertelt organisator Martin Koot. “Muzikanten vertellen ons dat ze tegenwoordig vaak voor amper twintig mensen staan te spelen, waarvan ook nog eens de helft met de rug naar hen toe luidkeels door de muziek heen praat.” Belangrijker nog dan de goede bezoekersaantallen vindt hij de sfeer tijdens de avonden. “Ook zonder dat we er om vragen is er veel aandacht en respect voor de muzikanten. Die waarderen dat enorm. We worden meer en meer een ontmoetingsplaats van muziekliefhebbers, met een warme en open sfeer. Hoe dik je portemonnee is maakt niet uit, we vragen bewust geen entreegeld. Daar zijn we pas echt trots op.”

Hoe de toekomst er uit gaat zien weet hij nog niet. “Eerst dit seizoen afmaken, dan zien we wel weer verder. Dat we door gaan met de maandelijkse avonden lijkt wel zeker, liefst met meer budget dan nu. Daar werken we aan.” Achter de schermen wordt ook gewerkt aan het opzetten van AkoestiCafé-specials, onder andere in samenwerking met De Kom. “Zij kunnen iets wat wij niet kunnen, andersom hebben zij bewondering voor hoe wij dit hebben bereikt. Hoe mooi is het als je samen iets nieuws kunt maken”, verzucht Koot. Tot slot roemt hij de vrijwilligersploeg, die achter de schermen het AkoestiCafé mogelijk maakt. “Allemaal professionals, die keer op keer belangeloos hun schouders eronder zetten. Gewoon, omdat ze het leuk vinden. Zonder hen was er geen AkoestiCafé.”

De verjaardags-editie is op woensdag 14 februari in De Huiskamer aan de Boogstede 2. Tot recent was daar het Geboortecentrum gevestigd en in een verder verleden de Fortisbank. Om 20.00 uur gaat de deur open. Cultuurwethouder Martijn Stekelenburg heeft toegezegd de avond te komen aftrappen op zijn eigen unieke wijze. Daarna is het podium aan drie jonge singer-songwriters, waaronder de Nieuwegeinse SavannaJoy, die aan elkaar én aan het publiek hun liedjes zullen laten horen. De toegang is zoals altijd gratis, een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld. Meer informatie is te vinden op akoesticafe.nl.

Gegevens

Datum:
14 februari 2018
Tijd:
19:45 - 23:30

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!