Koken met PEN: ‘Mosselen met tomaat en gerookte paprika’

Heerlijk, verse mosselen. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen hier op de redactie. Vaak denken mensen dat je mosselen kunt eten als de “r in de maand” is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop. Je kunt dus beter onthouden dat mosselen te krijgen zijn als de “r in het seizoen” is: zomer, herfst en winter.

Wist je dat mosselen worden gekweekt uit mosselzaad? De kweek duurt zo’n twee jaar, waarna de mosselen worden verwijderd van de draden waaraan ze vastgroeien en klaar worden gemaakt voor de verkoop. Het mosselseizoen loopt van juli tot april, een lange periode.

Deze week maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker: ‘Mosselen met tomaat en gerookte paprika.’ Het recept is voor twee personen. Ben je met z’n vier dan gewoon alles verdubbelen.

2 kilo mosselen
2 punt paprika’s
Halve voet knoflook
250 gram gehalveerde mini tomaatjes, hoe donkerder hoe beter
1 grote rode ui
1 blikje tomatenblokjes
1 theelepel zwarte peper
Zeezout
2dl droge witte wijn
2 theelepels paprikapoeder
Weinig olie

De mosselen afspoelen en controleren, bij spoelen gaan sommige mosselen open staan, even stevig aantikken om te zien of ze sluiten, zo niet verwijderen, ook kapotte mosselen niet gebruiken.

In een groter pan weinig olie verhitten, de mosselen erbij, dan alle andere ingrediënten en met deksel op pan ongeveer 8 minuten stoven, halverwege even door spatelen.

Lekker met huisgemaakte bruschetta van Turks brood.

Brood snijden in gelijkmatige stukken, 1 kant insmeren met wat olie en ongeveer 5 mini op 180 graden in de oven, ondertussen in blender 2 teentjes knoflook met flink olie en zeezout en zontomaatjes pureren, de andere kant van de broodjes hiermee insmeren, nog 8 minuten op 180 graden bakken tot krokant.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren