Katern

Zwemvereniging Aquarijn 40 jaar

In 1971 besloten de besturen van de zwemverenigingen Aquarijn (Jutphaas) en De Watertor (Vreeswijk) de handen ineen te sluiten en als één zwemvereniging door te gaan. De naam bleef Aquarijn en in het logo kreeg de zwarte watertor een prominente plaats.

In die veertig jaar is Aquarijn uitgegroeid tot een gezellige vereniging waarin de prestaties niet uit het oog worden verloren. Voor alle disciplines binnen de zwemsport kan je bij de zwemvereniging terecht. Bij de oprichting werd direct al zwemlessen voor het A, B en C diploma gegeven en als je daarin verder wil kan dat via de afdeling Zwemvaardigheid. Tevens kon men direct al in de takken Wedstrijdzwemmen en Waterpolo actief zijn. In 1986 werd de afdeling Schoonspringen opgestart en in 2000 volgde het Synchroonzwemmen. Er zijn niet veel verenigingen in Nederland die op al deze terreinen tegelijk acteren!

Al die afdelingen hebben bijgedragen tot de huidige stevige club: ongeveer 550 actieve leden. Daarnaast zijn iedere week honderd vrijwilligers bezig om de trainingen te verzorgen en deel te nemen aan de diverse wedstrijden en competities.

De thuisbasis is het zwembad Merwestein en dat is tevens de plaats waar op 3 september a.s. het feest wordt gehouden. In de middag een programma voor de jongste leden en later op de dag een barbecue met feestavond. Alle leden zijn welkom, maar ook oud-kaderleden. Op de feestavond is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld foto’s, films en herinneringen uit te wisselen. Aanmelden kan via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk