Wapens gevonden in huis van diamantendief uit Nieuwegein

De Spaanse politie heeft afgelopen week aan de Costa Brava in Spanje, een 30-jarige inwoner uit Nieuwegein opgepakt. De Nieuwegeiner, die behoorde tot een criminele familie, werd gezocht in verband met een gewelddadige diefstal bij de verkoop van diamanten. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in de zaak en stond internationaal gesignaleerd.

De roof vond plaats medio mei 2018 in de buurt van Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad en Antwerpen zijn de markten in Europa bij de aan- en verkoop van deze edelstenen. Het gezamenlijke onderzoek tussen de Nederlandse autoriteiten en de Nationale Spaanse politie heeft geleid tot de aanhouding van de 30-jarige man.

In de woning van de hoofdverdachte in Nieuwegein, waren eerder twee vuurwapens, laders en talloze munitie gevonden bij een huiszoeking. Ook vond de politie documenten waaruit bleek dat hij zich zou ophouden in een stad aan de Costa Brava.

De gezochte man, die op basis van vingerafdrukken kon worden geïdentificeerd, had zijn uiterlijk veranderd en verbleef met valse Roemeense papieren in de badplaats Platja d’Aro. Op het moment van zijn arrestatie afgelopen vrijdag, was hij samen met twee bekende criminelen uit het gebied. Bij zijn aanhouding probeerde de Nieuwegeiner één van zijn metgezellen nog een luxe horloge te overhandigen dat werd geschat op meer dan 15.000 euro. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de Nieuwegeiner morgen wordt overgeleverd aan Nederland.

Eerder werden al een man en vrouw aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de gewelddadige roof in Amsterdam. De vrouw zou zich bezig hebben gehouden met het witwassen van geld. Zij mogen in vrijheid afwachten op de rechtszaak. Wanneer de rechtszaak wordt gehouden in niet bekend. De Nieuwegeiner zal eerst worden verhoord, maar vanwege vluchtgevaar zou hij in detentie moeten blijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren