Actie tijdens Dag van de Leerplicht 2019

Wethouder Jan Kuiper en medewerkers van Leerlingzaken Nieuwegein hielden op 21 maart 2019 een actie op drie schoolpleinen in Nieuwegein. Dit is de nationale Dag van de Leerplicht. Tijdens deze dag is stilgestaan bij het recht op onderwijs. De leerplichtambtenaren wilden met hun actie extra aandacht besteden aan het belang van leren en leerplicht. Onze oud leraar Bart van Rooijen, nu videograaf voor De Digitale Stad Nieuwegein, maakte bovenstaande videoverslag.

Wethouder Jan Kuiper: “We hebben het recht op onderwijs in Nederland goed geregeld. Ondanks dat zijn er helaas nog steeds te veel jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Daarom willen we met deze actie kinderen en ouders en bewust maken van dit recht.”

Op 21 maart stonden de leerplichtambtenaren tussen 08.15 uur en 08.30 uur op het schoolplein van basisschool De Evenaar, De Schouw en Trompetvogel. Zij overhandigden de ouders en kinderen een attentie. Het doel van de actie was om de Dag van de Leerplicht en het Recht op onderwijs positief onder de aandacht te brengen. Ze deelden een sticker uit met de tekst “You made it!” om de ouders en de kinderen te complimenteren dat zij op tijd op school aankwamen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren