Vrienden herdenken zondag de 18-jarige Sam

Een boom tussen de Paukenlaan en de tramhalte Zuilenstein is omringd door bloemen. Maandag 11 mei kwam bij deze tramhalte de 18-jarige Sam door een triest ongeval met zijn scooter onder de tram. Daarbij kwam hij om het leven. Vrienden willen zo de familie een steun in de rug geven en het gemis van hun vriend laten blijken.

Aankomende zondag van 15.00 uur tot 17.00 uur zullen vrienden en kennissen Sam herdenken op de parkeerplaats tegenover de tramhalte aan de Symfonielaan. Vanwege de veiligheid van de deelnemers in deze Coronatijden is er goed overleg geweest tussen de organisatoren en de gemeente. Daaruit is voortgekomen dat de herdenking op parkeerplaats Blokhoeve gedurenden twee uur wordt gehouden. Zo wordt te grote drukte op één moment voorkomen en kan iedereen 1,5 m afstand houden. Het zal een onofficiële bijeenkomst zijn. De politie en handhaving zullen aanwijzingen zijn en geven informatie over de loop- en rijroute op de locatie, zodat risico’s zo beperkt mogelijk worden gehouden. Het is om die reden de bedoeling dat deelnemers, na het leggen van bloemen, parkeerplaats Blokhoeve weer verlaten.

Dinsdag 19 mei zal officieel afscheid genomen worden van Sam door zijn familie. Vanwege de Coronacrisis mogen bij het afscheid maar een paar mensen aanwezig zijn bij de crematie.

De familie waardeert de aandacht die wordt gegeven aan het verlies van hun enige kind. Bij de uitvaart op dinsdag zal er geen sprake zijn van een scootertocht zoals eerder aangekondigd. Daarvoor in de plaats hebben de organisatoren ervoor gekozen een erehaag te laten vormen.

De gemeente Nieuwegein heeft inmiddels laten weten dat het samen met het trambedrijf de toedracht van het ongeval gaat onderzoeken. Daarna zal worden bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Meerdere tramovergangen in Nieuwegein staan al lange tijd ter discussie. De halte in Zuilenstein staat bekend als gevaarlijk. Eerder kwamen op dezelfde plek meerdere  scooteraars onder de tram. Zij overleefden het ongeluk, maar liepen wel blijvend letsel op.

Overgang al lange tijd een discussie
De gemeente Nieuwegein is niet van plan om spoorbomen te plaatsen op de plek waar onder andere donderdag 4 juli j.l. 2013 een 16-jarige scooterrijder onder de tram kwam en zeer ernstig gewond raakte. Op die plek wordt de tram alleen aangekondigd met lichtsignalen en geluid. En dat gaat ook niet veranderen, zij toenmalig wethouder Hans Reusch.

Reusch: “We hebben destijds besloten op basis van veiligheidsonderzoek dat er maar op vier plekken in Nieuwegein spoorbomen moeten hebben. Dat zijn de plekken waar de tram hard rijdt”, aldus Reusch. “Op andere plekken is op basis van andere maatregelen de veiligheid gegarandeerd.”

One thought on “Vrienden herdenken zondag de 18-jarige Sam

  1. Mieke

    Sterkte voor familie en vrienden! I bekend hoe het in zijn werk gaat die erehaag?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren