Voorlopig geen cameratoezicht bij woning aan de Postwagendrift

In iets meer dan een week is een woning aan de Postwagendrift in Batau Zuid getroffen door een explosie. Daarbij werd de woning op de hoek met de Rijtuigdrift flink beschadigd. Toch heeft burgemeester Marijke van Beukering, na een bezoek aan de buurt, besloten om geen toezichtcamera’s te plaatsen nabij de woning. Eerder werd wel besloten dat wel te doen nabij een woning aan de Zeearend vanwege gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid. Dat was medio juli 2022.

toezichtcamera

De camera op de Zeearend

De eerste explosie aan de Postwagendrift vond plaats in de nacht van 4 augustus jl. Bewoners werden toen rond 03.30 uur wakker van een zeer harde knal en zorgde voor veel consternatie in de wijk. De tweede explosie vond plaats in de nacht van 12 augustus. Dat gebeurde rond 04.30 uur. Ook hierbij liep de woning weer schade op. Inmiddels is de woning dichtgetimmerd en zijn de bewoners naar elders ondergebracht nadat loco-burgemeester Marieke Schouten de woning heeft gesloten.

De getroffen woning aan de Postwagendrift na een tweede explosie

Burgemeester Marijke van Beukering laat onze redactie weten: “Maandagmiddag 14 augustus heb ik samen met de wijkcoördinator een ronde door de buurt gedaan. Ik vond het fijn om even met de mensen te spreken en op te halen wat er leeft. Ik kan mij goed voorstellen dat de mensen geschrokken waren. We hebben na de eerste explosie een aantal maatregelen genomen, waaronder het sluiten van de huurwoning voor drie maanden. Na de tweede explosie heeft woningcorporatie Woonin de woning rondom dichtgetimmerd. Daardoor ziet het er onbewoonbaar uit. Ook zijn de boa’s en politie extra in de buurt aanwezig. Op basis van het beeld van de woning, de buurt en de informatie van de politie zet ik vooralsnog geen cameratoezicht in. Samen met de politie houden we de situatie nauwlettend in de gaten en kijken wat passend en nodig is qua inzet.”

Scooter
Getuigen meldden dat zij direct na beide de explosies een scooter of brommer hebben horen en zien wegrijden met daarop 1 of 2 personen. De politie onderzoekt of deze iets met de explosies te maken heeft.

Tips? Alle informatie helpt!
Heb jij beelden of meer informatie over de explosies of de scooter met opzittende(n) die is weggereden? Meld je dan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk