Weer explosie op de Postwagendrift in Batau Zuid

Vanacht om half vijf heeft er weer een explosie plaatsgevonden bij de woning aan de Postwagendrift 1. De woning werd eerder getroffen door een explosie in de nacht van vrijdag 4 augustus. Hierop werden de bewoners van de bewuste woning op een onbekende plek ondergebracht. De politie tast nog steeds in het duister waarom de woning het doelwit is van de explosies, althans zij laat niets los gedurende het onderzoek.

Zojuist laat de politie weten dat er vanmorgen rond half vijf inderdaad een explosie heeft plaatsgevonden. ‘Wij hebben diverse meldingen binnengekregen van omwonenden en hebben direct daarop geacteerd. Recherche heeft een buurtonderzoek gestart. Ook dit incident wordt toegevoegd aan het lopende onderzoek’ aldus de politie tegenover onze redactie.

Donderdag 10 augustus jl. heeft locoburgemeester Marieke Schouten besloten om de woning voor drie maanden te sluiten, dit om de veiligheid van de bewoners, omwonenden en de omgeving te waarborgen. Het zou ook nieuwe incidenten moeten voorkomen. Dit is echter niet gelukt. In de woning die getroffen werd door de explosies woonde een Marokkaans gezin.

Eerder liet locoburgemeester Schouten weten: ‘“De explosie bij de Postwagendrift is een ernstig incident. Vanwege de ernstige dreiging voor de veiligheid van de bewoners en de impact die dit kan hebben op de buurt sluit ik de woning.”

De explosie van vanmorgen veroorzaakte ook deze keer weer veel onrust in de wijk. Het hoekhuis heeft ook deze keer weer veel schade opgelopen door de explosie. Het Team Explosieven Verkenning deed onderzoek. Al snel bleek dat het veilig was om sporenonderzoek te starten door medewerkers van de forensische opsporing.  Of er nu cameratoezicht komt in de wijk is onbekend maar de kans is groot dat dit gaat plaatsvinden om de rust te laten terugkeren in de wijk.

Scooter
Getuigen meldden dat zij direct na de ontploffing een scooter of brommer hebben horen en zien wegrijden met daarop 1 of 2 personen. De politie onderzoekt of deze iets met de explosie te maken heeft. Bij de eerste explosie was sprake van een scooter of motor die was weggereden. ‘Wij zijn op zoek naar camerabeelden of mensen die ons meer kunnen vertellen over deze scooter. Misschien zijn er in de omgeving wel mensen met een camera waarop een snel wegrijdend voertuig te zien is rond het tijdstip van de explosie.’

Tips? Alle informatie helpt!
Heb jij beelden of meer informatie over de explosie of de scooter met opzittende(n) die is weggereden? Meld je dan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk