Verdachte van moord op Richard Houtveen langer vast

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de WK-moord in Nieuwegein blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank heeft het voorarrest van de Woerdenaar met 45 dagen verlengd.

Houtveen keek in juli 2010 met vrienden naar de WK-finale op een groot scherm op de Markt bij winkelcentrum Cityplaza. Na de verloren wedstrijd kregen de Nieuwegeiner en zijn vrienden ruzie bij een parkeergarage tegenover het politiebureau aan de Schakelstede. Richard werd gestoken in zijn hart. Hij liep nog een aantal meters verder, maar zakte daarna in elkaar.

De verdachte van 42 was kort na de moord negen jaar geleden ook al verdachte. Toen werd hij vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Het Cold Case Team van de politie werkte sinds 2017 in stilte verder aan de zaak. Dat resulteerde uiteindelijk in de aanhouding.

Eerder verlengde de rechter-commissaris het voorarrest van de verdachte al met twee weken. Hierna kan de raadkamer het arrest nog verder verlengen.

Cold Case
Jarenlang ging de politie uit van het scenario dat Richard toevallig slachtoffer was van een spontane ruzie op straat. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het ‘heel specifiek en doelgericht’ op Richard had voorzien. Opsporing Verzocht besteedde vervolgens uitgebreid aandacht aan de zaak, net als Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van onze samenwerkingspartner RTV Utrecht.

Niet lang na de dodelijke steekpartij werd een 33-jarige verdachte aangehouden, maar hij kwam later weer vrij vanwege een gebrek aan bewijs. De politie heeft begin dit jaar de zaak weer geopenden heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Er zou een mogelijke doorbraak zijn in de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren