Ontwikkeling in zaak ‘WK-moord’: politie doorzoekt De Doorslag achter het Stadshuis

Een opvallende ontwikkeling in de moordzaak-Richard Houtveen uit 2010: de politie heeft vandaag onderzoek gedaan in de Doorslag in het centrum van Nieuwegein, vlakbij de plek waar de 25-jarige Nieuwegeiner kort na de WK-finale tussen Nederland en Spanje werd doodgestoken.

Het onderzoek is in het kanaal aan de Zuidstedeweg. De politie wil voorlopig geen details geven. Agenten deden vanmorgen onderzoek met een metaaldetector of een apparaat dat daarop leek. Reeds eerder deed de politie onderzoek in dit water.

Ruzie na afloop van de wedstrijd
Houtveend keek in juli 2010 met vrienden naar de WK-finale op een groot scherm op de Markt bij winkelcentrum Cityplaza. Na de verloren wedstrijd kregen de Nieuwegeiner en zijn vrienden ruzie bij een parkeergarage tegenover het politiebureau aan de Schakelstede. Richard werd gestoken in zijn hart en overleed ter plekke.

Cold Case
Jarenlang ging de politie uit van het scenario dat Richard toevallig’ slachtoffer was van een spontane ruzie op straat. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het ‘heel specifiek en doelgericht’ op Richard had voorzien. Opsporing Verzocht besteedde vervolgens uitgebreid aandacht aan de zaak, net als Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van onze samenwerkingspartner RTV Utrecht.

Niet lang na de dodelijke steekpartij werd een 33-jarige verdachte aangehouden, maar hij kwam later weer vrij vanwege een gebrek aan bewijs. De politie heeft begin dit jaar de zaak weer geopenden heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Er zou een mogelijke doorbraak zijn in de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren