Vakantie in eigen land: Dat doe je zo!

Juli betekent voor vele mensen ook het begin van de grote vakantie. Ga je toch nog voor een reis naar het buitenland of kies je voor een vakantie in eigen land? Wel, als dat laatste het geval is dan hebben wij hier enkele tips om van jouw vakantie een topvakantie te maken.

Wondermooie natuur
Wil je tijdens jouw vakantie kunnen genieten van de wonderbaarlijke natuur? Dan heeft Nieuwegein en omstreken veel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld het Waterliniepad gaan verkennen. Je zal niet alleen betoverd worden door de fauna en flora, maar je zal ook ontelbaar veel forten en magnifieke vestingstadjes kunnen ontdekken. Het is niet te verwonderen dat deze route genomineerd was voor de ‘Wandelroute van het Jaar 2020’.

Wil je de prachtige Nieuwegeinse natuur combineren met fraaie kunstwerken? Dan is Buitenmuseum zeker iets voor jou. Het is een openluchtmuseum waarin beelden of kunstobjecten te vinden zijn in of nabij openbare ruimtes. Meer dan vijftig beelden zijn verspreid over heel Nieuwegein en ze staan niet alleen bij winkelcentra, scholen maar ook in prachtige parken.

Jouw huis is een voortreffelijke verblijfplaats
Je moet niet ver gaan om van een aangename vakantie te kunnen genieten. Nee, hoor. Ook thuis kan je een amusante tijd beleven. Ben je een echte avonturier en wil je toch graag de vakantiesfeer in huis halen? Zet dan eens een leuke tent van Quechua op in jouw achtertuin en waan je een echte kampeerder. Ok, een toffe slaapzak zal misschien niet zo comfortabel liggen als een heerlijk matras, maar toch is thuis kamperen een zeer vermakelijke activiteit. Zeker als je het combineert met leuke familieactiviteiten zoals naar de sterren kijken of verhaaltjes vertellen.

Je kan ook binnenshuis het zeer relaxerende vakantiegevoel helemaal naar boven laten komen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een dagje naar de spa of de sauna gaan… in jouw eigen badkamer. Zet jouw verwarming een graadje hoger, koop enkele bruisballen van Holland & Barrett en gezichtsmaskertjes van Kruidvat en jouw ontspannende tijd kan beginnen. Wil je er graag een speciaal kleurtje, fonkelende lampjes of verlichting aan toevoegen? Kies dan zeker voor de professionele hulp van engelbert strauss en de ideale werkschoenen om mee te wandelen. Het Duitse bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het creëren van beschermende werkschoenen waar ook lange wandeltochten mee gemaakt kunnen worden, handschoenen van stevige karweikwaliteit, maar ook van professioneel gereedschap. Zo kan je dankzij hun blokkwast met plastic greep of hun hoekkwast en de levendige verf van Levis jouw sauna nog unieker maken. Een kleurtje van de zon? Waarom niet ook een kleurtje van de verfpot erbij? Een klusvakantie kan een leuke uitdaging zijn als je toch lekker thuisblijft deze zomer.

Laten we het nog gekker maken: jouw staycation kan zowel binnens- als buitenhuis! Je kunt kamperen in eigen tuin, een beetje klussen hier en daar, èn tussendoor even een pampeltripje naar de sauna doen! Past eigenlijk perfect bij elkaar, nietwaar?

Uitstapjes voor de hele familie
Zin om er eens met de hele familie op uit te trekken? Zelfs dan heeft Nieuwegein veel te bieden en zeker en vast dankzij het “Samen voor Nieuwegein”. Dankzij dit prachtige project van Karin Beenen en de vele inwoners, bedrijven en organisaties krijgen kinderen een onvergetelijke vakantie aangeboden. Zo zullen kinderen en hun familie dankzij de inspanning van Nieuwegein kunnen genieten van zelfgemaakte gerechtjes op het Buurtplein Batau en ook kunnen deelnemen aan een workshop muziek.

We weten allemaal hoe schattig diertjes kunnen zijn. Wel, als je langsgaat bij de kinderboerderij IJsselstee, dan zal je overspoeld worden met cuteness. Zo zullen er naar alle waarschijnlijkheid een wondermooie pauw, snoezige konijntjes of lieve cavia’s op jou staan te wachten.

Een mooie zomer in Nieuwegein!
Zelfs als je niet op een verre reis vertrekt deze zomer, dan valt er tijdens de zomermaanden nog steeds veel te ontdekken. Kies dus zeker voor Nieuwegein en ontdek de prachtige buurt om je heen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren