Waterliniepad nét geen ‘Wandelroute van het Jaar 2020’

Het Waterliniepad is afgelopen zaterdag nét buiten de prijzen gevallen tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent (België) als wandelroute van het jaar 2020 in Nederland, België en Luxemburg! Afgelopen voorjaar is het nieuwe Waterliniepad in gebruik genomen, met een lange etappe door Nieuwegein. Het Waterliniepad is een Lange Afstand Wandelpad (LAW) langs de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was voorgedragen voor deze prestigieuze prijs.

De wandeling zorgt voor 350 kilometer wandelplezier langs talloze forten, fraaie vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden. Dat het een geweldige route is, is niet onopgemerkt gebleven. Vandaar de nominatie!

Tijdens de 14e etappe van het Waterliniepad, een etappe dwars door Nieuwegein, passeer je Fort bij Jutphaas, een langgerekt fort uit 1820 waarna je mag wandelen in een van de mooiste stadsparken van Nederland: Park Oudegein. Er staan bijzondere bomen en het is de groene long van Nieuwegein met water, bossen en een prachtig uitzicht vanaf een uitzichtheuvel, overal groen.

De 14e etappe van het Waterliniepad

Winnaar is geworden het Streek-GR Waas- en Reynaertland. Een wandelroute die loopt van Lokeren in de provincie Oost-Vlaanderen via Beveren en Sint-Niklaas naar Hulst in de provincie Zeeland. De winnaar heeft de nodige aandacht gekregen op de beursvloer en via persberichten. Aan de trofee is geen geldbedrag verbonden. Het Gilbert van Schoonbekepad, die loopt van Antwerpen (B) naar Veenendaal (NL) viel ook net buiten de prijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren