Beeldende kunst in de openbare ruimte

Op veel plaatsen in de openbare ruimte in Nieuwegein zijn beelden of kunstobjecten te vinden. Zoals bij winkelcentra, scholen en in parken. Ieder kunstobject draagt bij aan de verfraaiing van de omgeving. Het aantal beelden is de vijftig ruim gepasseerd. Die vallen onder de overkoepelende naam: ‘Buitenmuseum.’ Dit om de samenhang tussen de kunstwerken te benadrukken en ze als geheel de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.

Het kunstwerk ‘Under Pressure’ in park de Kokkeboogaard in Zuilenstein

De gemeente wil de collectie op deze manier meer op de kaart zetten. Niet alle inwoners van Nieuwegein zijn op de hoogte van de prachtige kunstwerken die Nieuwegein bezit. Met het Buitenmuseum hoopt de gemeente dat meer inwoners van de kunstwerken kunnen genieten.

De gemeente ziet er op toe dat de beeldencollectie in goede staat gehouden wordt. U kunt hieraan bijdragen door graffiti en beschadigingen te melden via de servicelijn 14 030. Op onderstaande kaartje ziet u de plekken waar u de kunstobjecten kunt vinden in de buitenruimte van Nieuwegein.

One thought on “Beeldende kunst in de openbare ruimte

  1. Gerry

    Wat mij altijd opvalt is dat die zogenaamde kunst vaak foeilelijk is een foeiduur. Dat die kunstenaars altijd in grote huizen wonen en genoeg vriendjes hebben in de politiek.

    Het geld dat aan kunst besteed wordt, kan beter besteed worden aan gewoon alledaagse dingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk