Tramovergang halte Zuilenstein op de schop

Het tragische ongeluk van Sam Oostveen met zijn scooter en een tram bij de tramhalte Zuilenstein is aanleiding voor de aanpak van de verkeerssituatie aan de Symfonielaan. Ook in 2013 kwam even verderop een scooterrijder onder de tram. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd  vanaf maandag 7 maart tot dinsdag 26 april aanstaande.

Het ongeluk gebeurde op maandag 11 mei 2020 waarna de gemeente, mede op initiatief van de ouders van Sam Oostveen, besloot de fietspaden aan weerszijden van de kruising van de Symfonielaan met de trambaan te verbreden. Aansluitend op deze werkzaamheden zal het trambedrijf van de provincie Utrecht hier een installatie met slagbomen laten plaatsen. Zij ging hiermee akkoord in maart 2021. Deze slagbomen komen er alleen voor het fietsverkeer ter hoogte van het fietspad aan beide zijden. De maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van het verkeer op deze kruising verder te verbeteren. Gedurende de werkzaamheden zal het verkeer worden omgeleid.

De kruising wordt nu beveiligd met verkeerslichten. Zolang de slagbomen nog niet zijn geplaatst, blijft deze kruising beveiligd met verkeerslichten. Fietsers kunnen tot die tijd nog niet vanuit twee richtingen gebruik maken van de nieuwe fietspaden. De markering op de nieuwe fietspaden zal daarom pas worden aangebracht nadat de slagbomen zijn geplaatst.

Werkzaamheden
Om het fietspad te verbreden, zal de aannemer de oude verharding op de kruising van de trambaan verwijderen. Deze wordt verwijderd met een freesmachine. De aansluiting op het spoor van de trambaan wordt handmatig gesloopt. Vervolgens brengt de aannemer de nieuwe verharding aan en plaatst hier nieuwe belijning voor de fietsstroken en detectielussen voor de installatie met verkeerslichten.

Bereikbaarheid
Woningen en bedrijven in de directe omgeving blijven bereikbaar. Omdat de kruising wordt open gebroken, is het wel nodig om een omleiding in te stellen. De kruising van de Symfonielaan met de trambaan zal tijdens de uitvoering van de werkzaamheden daarom worden afgesloten voor al het doorgaande verkeer behalve het openbaar vervoer. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid. Zie de borden langs de weg voor de omleidingsroute.

In Nieuwegein staan de tramovergangen al langer ter discussie. Lees hier ons dossier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren