Sportief dagboek deel (12)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Van Echtelt: ‘Het was een sleutelwedstrijd die niet verloren mocht worden. Geinoord tegen GJS, twee ploegen die volop in de problemen zitten en die beiden tot de serieuze degradatiekandidaten behoren in de eerste klasse. Uiteindelijk kon trainer Charles Loots van de thuisclub opgelucht adem halen toen scheidsrechter Maurick van Dijk het laatste fluitsignaal gaf. Geinoord had de zege met 3-2 over de streep getrokken en mag weer iets omhoog kijken richting de rivalen  VVGZ en WNC.’

,,Ja, we hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt door na rust te weinig gebruik te maken van de ruimte die GJS ons toen bood. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de tegenstander voor rust al ruim op voorsprong had kunnen komen wanneer ze de kansen hadden benut,’’ zo analyseerde Loots het duel na afloop in de bestuurskamer. De Amsterdammer had het gelijk aan zijn zijde. Een nerveus gestart Geinoord toonde zich in de beginfase defensief uiterst kwetsbaar en kwam dan ook na zeven minuten al op een 0-1-achterstand. Dat gebeurde uit een terecht toegekende strafschop.

De toeschouwers op het winderige Parkhout begonnen zich al op een onvermijdelijke nieuwe nederlaag neer te leggen toen Geinoord zich toch weer oprichtte. Met een fraaie gelijkmaker van aanvoerder Elvin Hardeveld tot gevolg. En op slag van rust werd het zelfs 2-1 toen dezelfde speler een strafschop mocht benutten die hij feilloos langs doelman Raymond den Haan schoot. Een niet geheel verdiende 2-1 voorsprong die perspectief bood voor de tweede helft.

Daarin keerden de kansen zich aanvankelijk in het voordeel van Geinoord dat talrijke counter mogelijkheden kreeg maar er slechts eentje benutte: die werd gemaakt door de 18-jarige Sem van Zwieten die daarmee beloond werd voor zijn onuitputtelijke ijver in deze wedstrijd. Daarna raakte hij ook nog een keer de paal voordat GJS de spanning in de wedstrijd terugbracht en vijf minuten voor tijd de 3-2 op het scorebord bracht. Die uitslag haalde ook het eindsignaal in een fase dat doelman Gino de Ridder nog een wereldsave in huid had en daarbij een aandeel had in de zo belangrijke winst.

Geinoord staat nu met vijf punten meer boven hekkensluiter GJS en is voorlopig uit acute degradatiezorgen.

Trainer Charles Sloots omhelst wordt door doelpuntenmaker Sem van Zwieten (foto-Gerard van Vliet)