Rosbiefrolletjes

Met twee fulltime vegetariërs in huis wordt er bij ons heel weinig vlees gegeten. Geen enkel probleem want vegetarische maaltijden doen absoluut niet onder voor maaltijden met vlees. Sterker nog, ze zijn vaak minder calorierijk en gezonder. Daarnaast zijn recepten waar vlees in verwerkt wordt vaak heel makkelijk te bewerken tot vegetarische recepten. Desalniettemin komt er bij ons voor de parttime vegetariërs af en toe ook wel eens een stukje vlees op tafel, maar dan wel van dieren die een dierwaardig leven hebben geleid. En dat proef je terug in de smaak van het vlees, waardoor dat nauwelijks extra smaakmakers nodig heeft. Een voorbeeld is het onderstaand recept van Rosbiefrolletjes. Voor 2 personen:
4 dunne lapjes rosbief (biologisch vlees)
1 kleine ui
grove mosterd
verse gemberwortel
zout en versgemalen peper
bakboter
rode wijn Extra: 4 tot 8 (houten) prikkertjes; raspje voor de gemberwortel; evt. aluminiumfoliePel en snipper de ui.
Snij een stukje schil weg van het stukje gemberwortel.
Spreid de lapjes rosbief uit op een plank of bord.
Besmeer ieder plakje rijkelijk met grove mosterd.
Verdeel de ui over de rosbief.
Rasp verse gember boven de plakjes rosbief, de hoeveelheid naar eigen smaak, maar niet te weinig.
Bestrooi ieder lapje met zout en versgemalen peper.
Rol de lapjes op en zet de uiteinden vast met één of twee prikkertjes.
Verhit een ruime hoeveelheid bakboter in een koekenpan en bak de rosbiefrolletjes snel, rondom bruin.
Schenk een flinke scheut rode wijn in de pan en laat even warm worden.
Draai de pit uit, haal de rosbief uit de pan en leg op een verwarmde schaal of bord (dek evt. af met aluminiumfolie).
Roer de aanzetsels van de pan goed door de achtergebleven jus en serveer deze in een schaaltje bij de rosbief.
Serveer de rosbiefrolletjes met groente en een aardappelgerecht naar keuze. Hoofdgerecht met vlees.
Tijd ca. 15 minuten
Bron: variatie op recept www.ah.nl Tip
Neem in plaats van mosterd een tapenade naar keuze en smeer dit op de lapjes vlees. Verdeel de ui hierover, maar gebruik dan geen gember.
Verse gember kan in de koelkast in een stukje plastic bewaard worden, maar gaat na verloop van tijd vaak schimmelen. Doe het in een zakje of doosje in het vriesvak van de koelkast en rasp de bevroren gember op een scherp raspje, zoveel als je nodig hebt. Daarna kan de gember weer in de diepvries bewaard worden. Weetje
In China wordt gember al meer dan 3000 jaar geteeld. Gember is de wortelstok van de gemberplant en wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Er worden veel goede eigenschappen aan gember toegedicht. Zo is het verwarmend, stimuleert het de bloedsomloop en het libido. Gemberolie wordt ook in parfums verwerkt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.

Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk