Politie in Nieuwegein zoekt pinpasdief

Een jongeman pint in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Dinsdagavond 1 augustus 2017 rond 23.00 uur gaat een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij heeft zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoet hij een kennis. Aan de tafel naast hen zitten drie andere mannen. En die zitten er nog steeds als hij even na middernacht vertrekt. Als hij thuiskomt, ontdekt hij dat hij zijn tas is vergeten in het eethuis.

Gestolen
Dan belt hij het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hebben, maar dat blijkt niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Waarschijnlijk dus met de tas van het slachtoffer.

Pinnen
In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij laat zijn pas blokkeren, maar dan is er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld is de pinner heel goed te zien.

Signalement van de verdachte
jongeman
donkere huidskleur
kort zwart kroeshaar
dun zwart baardje en snor
droeg een donkere jas met capuchon met witte voering en een donkere kraag met roze randje.
Deze man komt wat betreft signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis.

Vragen
Herkent u de pinner of weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren