De Geinfilmers geven cursus: Hoe verbeter ik mijn film(s)

Vrijwel iedereen is op de één of andere manier bezig met fotograferen of filmen in welke vorm dan ook: Semi-professioneel, als hobbyist, als vlogger enz. Binnen de filmwereld (ook privé en op tv) is het kijkgedrag de laatste jaren nogal gewijzigd. Het moet allemaal snel, snel, snel en vooral vluchtig kijken. En vaak voor eenmalig gebruik. Toch zijn er nog mensen die van hun opnames meer willen maken: Een boeiend spektakel, een mooi verhaal, schoolactiviteiten, evenementen. speelfilm(pje), reportage, vakantieverslag, jubilea en nog veel meer andere toepassingen.

Als je behoort tot de groep die hun opnames willen opwaarderen, je publiek wil boeien, dan ben je bij ons aan het juiste adres. De filmclub De Geinfilmers in Nieuwegein viert in 2019 haar 40-jarig bestaan en biedt ter gelegenheid daarvan een filmcursus aan. Voor de goede orde: De filmclub telt leden uit de gehele regio rond Nieuwegein. Aanmelden voor deze cursus kan hier.

Tijdens de 6 cursusavonden komen o.a. de volgende onderdelen aan de orde: CAMERATECHNIEK (omgaan met de camera, hulpmiddelen, geluid, diverse microfoons, belichting, titels maken en monteren ) en FILMTECHNIEK (camerastandpunten, keuzes maken, de 5 W’s, hoe vertel ik een verhaal, vakantiefilm, documentaire, reportage, speel-filmpje). Voor iedereen is een cursusboek beschikbaar.

Het maakt niet uit met wat voor camera er wordt gewerkt (van mobiel tot professionele handycam) of welk montagesysteem wordt gebruikt. Met de aangeboden lesstof kan iedereen vooruit. De cursisten krijgen ook de gelegenheid om mee te denken over onderwerpen die zij graag behandeld willen zien. Maar zij moeten ook aan de slag met eenvoudige opdrachten.

De cursusavonden worden gegeven in 2019 op 30 januari, 13 en 27 februari, 13 maart, 3 en 24 april (met een mogelijke uitloopavond na de zomervakantie) in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Er is ruimte voor gratis parkeren. De woensdagavonden zijn reguliere, maar ook gezellige clubavonden, waarop de clubleden aanwezig zijn ter ondersteuning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren