PENTekening: ‘Geiten in Nieuwegein krijgen een vrijstaande villa’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Onze lokale politiek geniet van een zonnig zomerreces. Op de valreep zijn er nog wel een paar besluiten genomen. Zo gaat de live streaming van de politieke vergaderingen voorlopig niet door.

Degenen die graag een debat willen volgen zullen dus nog even plaats moeten nemen op de publieke tribune in plaats van thuis onderuitgezakt op de bank onder het genot van bier en bitterballen het pluche van Nieuwegein te kunnen aanschouwen.

Ook moest er nog een besluit genomen worden over nieuwbouw in het Natuurkwartier waar ook de geitjesboerderij gevestigd is. Een nieuw onderkomen voor deze beestjes kost slechts € 254.000,-. Maar jah, we hebben wel prijswinnaars hè: de Nubische geit. deze Nubische geit werd circa veertig jaar geleden in ons land geïntroduceerd. Een soort van asielzoeker dus, en dat mag wat kosten.

Met de gaten die van alle kanten de gemeentelijke begroting insluipen, vraagt ‘Jan(tine) met de Pet’ zich af of dit nu echt een verstandige keuze is. De totale investering voor de verbouwing van het Natuurkwartier bedraagt overigens bijna 2 miljoen Euro! Maar daarvoor krijgen we dan wel een multifunctioneel gebouw. Was het Atrium destijds ook niet zo bedoeld….? Verder kosten directie en inhuur voor het verbouwingsproject samen ongeveer evenveel als het nieuwe geitenverblijf. Dat worden vast geen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

One thought on “PENTekening: ‘Geiten in Nieuwegein krijgen een vrijstaande villa’

  1. Linda

    😂 idd weer typerend voor de huidige “volksvertegenwoordigers”. Vertegenwoordigt van alles, behalve het (lokale) volk. Tis grappig en triest tegelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren