Kinderboerderij IJsselstee wint eerste prijs op keuring

De medewerkers van de kinderboerderij IJsselstee zijn er trots op. Tijdens de nationale keuring voor de Nederlandse kampioenschappen voor geitenhouders zijn twee geiten van kinderboerderij IJsselstee op de eerste plaats geëindigd. Het gaat om Nederlands kampioen in de categorie Nubische lammeren Brown Juicy van IJsselstee en in de categorie bonte melkgeit Roos van IJsselstee. De dieren zijn onder meer beoordeeld op hun uiterlijke kenmerken.

Om aan de nationale keuring te kunnen deelnemen, gaat een training van de dieren vooraf. Bezoekers van de kinderboerderij trainden samen met dierenverzorgers van stichting Reinaerde en de kinderboerderij de geiten. Ook de manier waarop de geiten lopen, is belangrijk voor de keurmeesters. De kinderboerderij deed met twaalf geiten mee.

De Nubische geit staat bekend om zijn ramsneuskop en komt van oorsprong in het wild voor in het Afrikaanse Egypte en in India. De schepelingen namen de geiten mee aan boord voor de melk om te voorkomen dat ze scheurbuik opliepen (door vitaminegebrek). Zo werd de Nubische geit circa veertig jaar geleden in ons land geïntroduceerd. Bezoekers kunnen de geiten dagelijks op de kinderboerderij bewonderen: Maandag t/m zondag van 10.00-12.30 uur en van 14.00-17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren