Jantine met de Pet: ‘Vooruit met de geit!’

Onze lokale politiek geniet van een zonnig zomerreces. Op de valreep zijn er nog wel een paar besluiten genomen. Zo gaat de live streaming van de politieke vergaderingen voorlopig niet door.

Degenen die graag een debat willen volgen zullen dus nog even plaats moeten nemen op de publieke tribune in plaats van thuis onderuitgezakt op de bank onder het genot van bier en bitterballen het pluche van Nieuwegein te kunnen aanschouwen.

Ook moest er nog een besluit genomen worden over nieuwbouw in het Natuurkwartier waar ook de geitjesboerderij gevestigd is. Een nieuw onderkomen voor deze beestjes kost slechts € 254.000,-. Maar jah, we hebben wel prijswinnaars hè: de Nubische geit. deze Nubische geit werd circa veertig jaar geleden in ons land geïntroduceerd. Een soort van asielzoeker dus, en dat mag wat kosten.

Met de gaten die van alle kanten de gemeentelijke begroting insluipen, vraag ik me af of dit nu echt een verstandige keuze is. De totale investering voor de verbouwing van het Natuurkwartier bedraagt overigens bijna 2 miljoen Euro! Maar daarvoor krijgen we dan wel een multifunctioneel gebouw. Was het Atrium destijds ook niet zo bedoeld….? Verder kosten directie en inhuur voor het verbouwingsproject samen ongeveer evenveel als het nieuwe geitenverblijf. Dat worden vast geen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze karikaturist Jan Ibelings liet er ook zijn licht over schijnen.

Tenslotte vernam ik dat Jolien Houtman de nieuwe raadsgriffier van Amsterdam wordt. Ze kijkt ernaar uit om met de gemeenteraad van de mooiste stad van Nederland te gaan werken. Ik wens haar vanuit de op één na mooiste stad van Nederland alle goeds!

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

One thought on “Jantine met de Pet: ‘Vooruit met de geit!’

 1. John

  Geen kwaad woord over deze gulle gemeente.
  Ruim 2 miljoen voor een attractie waar veel bezoekers komen (gratis ?).
  Ze komen zoveel tekort maar dat doen ze wel.
  De burger betaalt wel het tekort ,toch?
  Het moet toch niet gekker worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren