Officiële opening tramhalte in Stadscentrum Nieuwegein

Zaterdag 9 juli aanstaande zal de nieuwe tramhalte bij Cityplaza officieel worden geopend. Vanaf 1 februari dit jaar is de vervoerder druk geweest met de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe tramhalte in het centrum van Nieuwegein. Dat zorgde voor veel ongemak voor de reizigers én de winkeliers van het winkelcentrum. Nu alles voorbij is, is het tijd voor een feestje.

Tijdens de opening, van 10.00 uur tot 13.00 uur, worden er cadeaukaarten voor Cityplaza uitgedeeld namens de Provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein. Hiermee willen zij de bewoners én de winkeliers bedanken voor hun begrip voor de overlast van de werkzaamheden die toch ruim vier maanden heeft geduurd. Tramdichter Ingmar Heytze zal om 10.25 uur een gidicht voorlezen waarna reizigers bij de deuren van de tram welkom worden geheten door enekele gedeputeerden en wethouders.

Ron van Dopperen, senior communicatie adviseur openbaar vervoer Provincie Utrecht: ‘De provincie beseft heel goed dat bewoners en reizigers de nodige overlast hebben gehad van de werkzaamheden aan de trambaan. We zijn dan ook blij dat de tram weer gaat rijden en willen daar zaterdag tijdens de opening graag iets tegenover stellen met een actie voor het winkelend publiek. Bovendien komt er dit najaar nog een actie met twee weken gratis gebruik van de tram over de gehele vernieuwde lijn.’

Nieuwe tramhalte
Vanaf begin juli rijdt de tram al zonder verplichte overstap direct door over de gehele lijn tussen Utrecht Science Park, Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf 2 juli konden reizigers al gebruik maken van een directe verbinding op het traject P+R Westraven – Utrecht Sciencepark. Zaterdag 9 juli zal de rest van de lijn erbij komen. Dat is het moment waarop reizigers zonder overstap vanuit Nieuwegein Zuid en IJsselstein Zuid naar Utrecht Sciencepark kunnen reizen.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: “We slaan met deze maatregel twee vliegen in één klap. Nieuwegein krijgt een modern OV knooppunt én er is nu een doorgaande tramverbinding over de gehele lijn. Dat is goed nieuws voor de reizigers en voor het Utrechts openbaar vervoer. De nieuwe, regionale tramlijn waar de afgelopen jaren zo hard aan is gewerkt, heeft zijn eindbestemming bereikt!”

Vanaf maandag 11 juli rijden tram 20 en 21 uit Nieuwegein en IJsselstein samen 8x/uur het hele traject naar Science Park. Tram 22 rijdt dan niet tot het einde van de zomerdienstregeling. Vanaf 22 augustus rijdt tram 22 weer, en rijdt er tussen CS en Science Park 12x/uur een tram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk