‘Fietsfoto van de week’

Linda Blankenstein, de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en van Nieuwegein Fietst en Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertellen elke week met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat hen bezighoudt of treft. Deze kunt u wekelijks bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week was de Kolfstedetunnel vaak in het nieuws, een fiets- en voettunnel naar de binnenstad van Nieuwegein, althans als je uit de wijk De Doorslag komt.

Clarion: ‘De Kolfstedetunnel was nooit een erg uitnodigend onderdeel van de fietsroute naar City. Vandaar dat scholieren uitgenodigd werden om voor Nieuwegeins 50e verjaardag de grauwe wanden op te fleuren met graffitikunst. Kleurig is het zeker geworden, maar wat vindt u van de sociale veiligheid in de tunnel? Beter geworden of niet?’ Laat het Clarion weten via het e-mailadres: nieuwegein@fietsersbond.nl.

Van de redactie
Als redactie vullen wij deze rubriek graag voor een keertje aan. In de rubriek ‘Fietsfoto van de Week’ vraagt Clarion van de Fietsersbond aan alle lezers van De Digitale Stad Nieuwegeiner wat zij vinden van de kunstuitingen in de Kolfstedetunnel.

De tunnel die enige maanden geleden door leerlingen van het Nieuwegeinse Anna van Rijncollege, onder deskundige leiding van Jan is de Man en met behulp van burgemeester Frans Backhuijs en wethouder John van Engelen met goed verzorgde en kleurrijke art werd veranderd in een Hall of Fame. Dat was tóen. In de afgelopen maanden is er, zoals dat ook de bedoeling was, meer en meer art aan de oorspronkelijke art toegevoegd.

De vraag, die Clarion hierboven stelt, is nu of de grauwe betontunnel er met deze art op vooruit is gegaan of misschien toch niet. Een ding is zeker: grijsgrauw beton is zo goed als verdwenen. Maar, is het nu een Hall of Fame of een Hall of Shame, zoals VVD raadslid Henk Jan Schat zich afvraagt. Ook wijkbewoner Heiko Prak maakt zich zorgen en stuurde onderstaande foto op, gewoon ter illustratie.

Onderstaande foto’s kwamen we tegen op Social Media.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren