Start bouw tramhalte Nieuwegein

Aannemer Dura Vermeer is dinsdag 1 februari jl. gestart met de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe tramhalte in het centrum van Nieuwegein. Op de plek waar het nieuwe westelijke perron komt van de toekomstige tramhalte voert Dura Vermeer tussen 1 en 4 februari grondwerkzaamheden uit. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden voor het heiwerk en worden er rijplaten gelegd. Vervolgens worden tussen 7 en 11 februari overdag de heiwerkzaamheden uitgevoerd. Dit werk vindt overigens een week later plaats dan was aangekondigd vanwege de beschikbaarheid van de heistelling.

Beperking overlast
Om geluidsoverlast voor bewoners in de directe omgeving zo beperkt mogelijk te houden, wordt dit werk uitsluitend overdag uitgevoerd tussen 07.00-16.00 uur. De nachtrust wordt dus niet verstoord als gevolg van het heiwerk.

Na afronding van de heiwerkzaamheden bouwt de aannemer het nieuwe, westelijke perron op en starten de voorbereidingen voor de vernieuwing van het spoor. De tram blijft tijdens de uitvoering van dit werk nog rijden met reizigers. Dit is mogelijk omdat het nieuwe perron op afstand ligt van de huidige trambaan en tramhalte.

Vervolg
Tussen 26 februari en 15 juni rijden er tijdelijk geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangende bussen. Dan begint namelijk de sloop van de oude trambaan in het centrum van Nieuwegein. Daarna wordt de trambaan volledig nieuw opgebouwd en rondt Dura Vermeer het werk af aan het resterende gedeelte van de nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk