Katern

Nieuwegeinse uitgeroepen tot beste keeper ter wereld

Oranje-captain Sari van Veenendaal uit Nieuwegein is maandagavond in Milaan uitgeroepen tot beste keepster ter wereld. De Nieuwegeinse voetbalster kreeg de prestigieuze prijs vanavond uitgereikt op het FIFA-gala. Op het FIFA-gala was ze de eerste voetbalster ooit die de prijs in ontvangst mocht nemen. Ook is Sari van Veenendaal de enige Nederlandse speelster in het beste vrouwenteam van de wereld geworden.

De 29-jarige keepster bereikte dit seizoen met Oranje de finale van het WK in Frankrijk. Die verloor ze in stadion Parc Olympique Lyonnais in het Franse Lyon met 2-0 van Amerika, maar ze werd wel verkozen tot beste keepster van het toernooi.

Ook op clubniveau kende Van Veenendaal een belangrijke mijlpaal: afgelopen juli verruilde ze het Londense Arsenal voor Atlético Madrid.

Van Veenendaal ontving de prestigieuze prijs uit handen van Samuel Eto’o, de oud-spits van Kameroen. De andere genomineerden waren Christiane Endler uit Chili en de Zweedse Hedvig Lindahl. Oranje-bondscoach Sarina Wiegman greep naast de prijs voor Coach van het Jaar in het vrouwenvoetbal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren