Denk/praat mee over opknappen en ontwikkelen van de Hollandsche IJssel

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) gaat de komende jaren aan de slag met de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel, tussen Nieuwegein en Gouda. HDST: ‘We knappen kades en oevers op en gaan baggeren. Ook komt er beleid voor ligplaatsen.Het waterschap wil de omgeving hier graag bij betrekken. Welke plannen heeft u om de rivier en de omgeving te verbeteren? Welke ontwikkelingen ziet u?’ Het waterschap neemt uw inbreng, waar mogelijk, mee in een visie op de rivier. Het waterschap werkt nauw samen met de gemeenten en de provincies in het gebied.

Het doel is om gezamenlijk de rivier als totaal te verbeteren. Daarom houdt het waterschap op woensdag 25 januari om 20.00 uur een informatieavond in Partycentrum De Lantaern in Nieuwegein. De avond start met een toelichting op de diverse werkzaamheden die nodig zijn. Daarna kunt u hierover vragen stellen aan de medewerkers van het waterschap tijdens een informatiemarkt.

HDSR: ‘We willen met eigenaren langs de rivier in gesprek over het onderhoud van bomen en struiken op de keringen en over het onderhoud van de oevers. Er is volop ruimte voor grondeigenaren, agrariërs, ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties en recreanten om initiatieven of mogelijke ontwikkelingen te bespreken bij de diverse standjes. U kunt denken aan ontwikkelingen op het gebied van recreatie, educatie, cultuurhistorie, beleving, zichtbaarheid en waterberging.’

De rivier krijgt een baggerbeurt om voldoende water af te kunnen voeren tijdens natte perioden en voldoende zoet water naar West-Nederland aan te kunnen voeren tijdens droogte. Om veilig te kunnen blijven wonen in het gebied worden kaden verbeterd en oevers opgeknapt. En er komt beleid voor ligplaatsen. Daarnaast is het waterschap verantwoordelijk voor de handhaving van de verkeersveiligheid op het water.

Vanaf 12 januari 2017 vindt u daar het ontwerp-projectplan voor de baggerwerkzaamheden. Hierop is inspraak mogelijk.

One thought on “Denk/praat mee over opknappen en ontwikkelen van de Hollandsche IJssel

  1. Weten hoe bijzonder die Hollandsche IJssel is? Bestel dan een exemplaar van mijn (foto)boek over deze ‘werkrivier’ via http://dehollandscheijssel.nl/. Of koop ‘m gewoon in de Readshop van Erica van Alfen op Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk