Sari van Veenendaal uit Nieuwegein nieuwe keepster van Atletico Madrid

De 29-jarige Sari van Veenendaal uit Nieuwegein heeft een transfer beklonken naar de regerend landskampioen van Spanje: Atletico Madrid. De voormalig keepster van het Engelse Arsenal, waar ze vier jaar actief was, en tevens captain en keepster van het Nederlands Elftal maakte een onuitwisbare indruk tijdens het WK in Frankrijk. Oranje won daar de zilveren medaille na het verlies in de finale van de Verenigde Staten van Amerika. Van Veenendaal werd uitgeroepen tot beste keepster van het toernooi.

Het sterke optreden van Van Veenendaal de afgelopen jaren – tijdens het EK in 2017 werd Van Veenendaal ook uitgeroepen tot beste keepster – levert haar een transfer op naar Atletico Madrid. De club uit Spanje werd de afgelopen drie jaar kampioen van Primera División Feminine.

Van Veenendaal tegenover onze redactie: “Ik had er bewust voor gekozen om voor het WK geen keuze te maken. Om mij volledig te focussen op het toernooi, het team en mijn eigen performance. Die keuze heeft goed uitgepakt en na het toernooi heb ik goed nagedacht over een volgende nieuwe stap in mijn carrière. Ik heb met meerdere clubs gesproken en het verhaal van Atletico Madrid past het beste bij mij. De club heeft zichzelf al jaren bewezen in het vrouwenvoetbal en biedt mij alle voorwaarden om me als keepster verder te ontwikkelen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb heel veel zin om van start te gaan.”

Foto: FlowSports

2 thoughts on “Sari van Veenendaal uit Nieuwegein nieuwe keepster van Atletico Madrid

  1. Anke Verbraak

    Een hele mooie stap. Veel succes Sari!!

  2. John

    Een goede beslissing sari,heel veel succes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk