Katern

Nieuwegeinse Sari van Veenendaal beste keepster van het toernooi

In stadion Parc Olympique Lyonnais in het Franse Lyon hebben de Nederlandse Leeuwinnen met 2-0 verloren van wereldkampioen Verenigde Staten. In de eerste helft hielden de Leeuwinnen nog stand tegen het oppermachtige Verenigde Staten, dit mede dankzij weer een sterk optreden van keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein.

Momenteel is Sari van Veenendaal, die tijdens het WK in Frankrijk is uitgeroepen tot keepster van het toernooi, clubloos. Haar contract bij Arsenal liep af na vier jaar en werd niet verlengd. Zorgen hoeft de Nieuwegeinse zich niet te maken. De afgelopen weken heeft de hele wereld kunnen zien hoe Van Veenendaal met haar 1,81 meter gemakkelijk ballen uit het doel weet te houden. In 2017 won Van Veenendaal met het nationaal vrouwenelftal het EK.

Op social media is veel bijval te zien voor de Oranje Leeuwinnen. Die mogen volgens menigeen trots zijn op hun prestaties tijdens dit WK. Ook Van Veenendaal is onderwerp van gesprek. Jochem Myjer op Social Media: ‘De Koning mag ongeacht de uitslag per direct na de wedstrijd een lintje aan van Veenendaal geven,’

De eerstkomende keer om goud te halen is op de Olympische Spelen van 2020, deze zullen worden gehouden in de Japanse hoofdstad Tokio. Natuurlijk mag de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal daar niet ontbreken.

Sari van Veenendaal tijdens het behalen van het EK twee jaar geleden in Utrecht

One thought on “Nieuwegeinse Sari van Veenendaal beste keepster van het toernooi

  1. John

    Een lintje???? Nieuwegein mag op z’n minst wel een straat of plantsoen naar haar noemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk