Nieuwegeiners (21 en 22) aangehouden en dumpen wapens tijdens vlucht

De politie in Nieuwegein heeft vannacht rond 01.00 uur twee personen aangehouden na een achtervolging toen zij voor de politie op de vlucht waren. De twee Nieuwegeiners (21 en 22 jaar) waren op de vlucht omdat zij eerder op de avond een 49-jarige Hagenaar hadden mishandeld aan de Zuiderzijde in Den Haag. Zij namen ook enkele persoonlijke eigendommen van het slachtoffer mee. De Hagenaar moest voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis.

Een oplettende getuige noteerde het kenteken van de auto van de verdachten. Hierdoor konden de twee verdachten later op de avond in Nieuwegein worden aangehouden.

De achtervolging zou rond middernacht zijn geëindigd op de Herteweide, midden in de wijk Batau Noord. Tijdens de vluchtpoging zouden twee wapens zijn gedumpt: die lagen op de Moeflonweide midden op straat. De recherche heeft de wapens ter plaatse onderzocht en daarna meegenomen.

Voor het onderzoek waren meerdere politie-eenheden ter plaatse, waaronder een eenheid uit Den Haag. Een deel van de Moeflonweide was afgezet. Mensen uit de wijk spraken van een wilde achtervolging waarbij de auto van de  vluchtende personen hard door de wijk reed. De politie kon de twee Nieuwegeiners uiteindelijk aanhouden in een woning in de wijk. De zaak is in onderzoek. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept voor onderzoek.

In december verleden jaar vond de politie ook wapens in de wijk. Toen op de Herteweide. Het is onduidelijk of er een verband is tussen deze twee zaken. Nieuwegein kent een toename van handel in wapens. De politie heeft in de eerste negen maanden van 2019 in Nieuwegein 1.252 veelvoorkomende misdrijven geteld. Toen was al een stijging te zien van wapenhandel in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren