Nieuwegein krijgt minderheids coalitie

De afgelopen week hebben de VVD, PvdA, GroenLinks en CDA een verkennend gesprek gevoerd met Lokale Vernieuwing om te onderzoeken of in die samenstelling een meerderheidscoalitie voor Nieuwegein gevormd kan worden. Er heeft een constructief gesprek plaatsgevonden, waarin duidelijk is geworden dat de vijf fracties elkaar op de inhoud weten te vinden. Omdat Lokale Vernieuwing zich niet kan vinden in de voorwaarden die door de andere fracties worden gesteld aan coalitiedeelname, heeft de lokale partij aangegeven zich niet bij de verdere onderhandelingen aan te willen sluiten.

De afgelopen twee weken overziend, zijn VVD, PvdA, GroenLinks en CDA nu tot de conclusie gekomen dat het de moeite waard is om met elkaar te komen tot een minderheidscoalitie. Daarbij realiseren partijen zich terdege dat dat een nieuwe werkwijze vraagt van zowel de formerende partijen al van alle andere partijen in de gemeenteraad. En dat dat noopt tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen, en daarnaast een strategische agenda die van de hele gemeenteraad is, waarbinnen belangrijke onderwerpen voor de stad op basis van een breed gevoerde discussie met de stad én met de raad van oplossingen voorzien worden.

Op 8 mei willen we met de hele gemeenteraad in gesprek over de vorming van een goede strategische agenda voor Nieuwegein. In een brief, die vandaag aan alle raadsleden is verzonden, hebben alle raadsleden achtergrondinformatie ontvangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren