Katern

Geweldig bedrag opgehaald tijdens de yogaspecial!

Afgelopen 23 juni jl. organiseerde DeMIX Fitness & Leefstijl een yogaspecial om geld op te halen voor de verhuizing van de hospice van Proxima. De yogaspecial leverde een eindbedrag van 1.000,- op. Dit geldt komt ten goede van de verhuizing van de hospice van Proxima.

Het bestaande hospice aan de Hogerhoeve in de wijk Blokhoeve is te klein en uitbreiden op deze plek is niet mogelijk. Daarnaast is er in Nieuwegein behoefte om mantelzorgers te ontlasten en daarom komt er een logeerhuis in Nieuwegein. De nieuwe hospice en het logeerhuis worden beiden in het pand aan de Mondriaanlaan 3 t/m 7 gerealiseerd. Wanneer de opening van hospice Proxima en het logeerhuis is, is nog niet bekend

Bedrag verdubbeld
DeMix stelde deze dag de zalen gratis beschikbaar, het management en de docenten hebben hun diensten verleend zonder kosten te berekenen. De deelnemers betaalde 5,- per les of konden een donatie doen. Het opbrengst werd door DeMix verdubbeld, waardoor het een mooi eind bedrag van € 1.000,- is geworden.

Verhuizing van de hospice
De hospice van Proxima gaat verhuizen naar de Mondriaanlaan en gaat van vier bedden naar zes bedden. Het pand, dat er al staat, gaat verbouwd worden evenals de tuin. Het opgehaalde geld komt goed van pas.

Bedankt!
“We willen iedereen enorm bedankt voor het organiseren van deze dag, de deelnemers aan de yogaspecial en de mensen die gedoneerd hebben”, aldus Dineke Neeleman, coördinator hospice.

Op de foto: links Pasja van DeMIX en rechts bestuurslid Francis Kosterman, die zelf ook nog les gaf deze dag.

Overeenkomst getekend voor hospice en logeerhuis op Mondriaanlaan
Op 13 december 2023 hebben Stichting Proxima Terminale Zorg (Proxima), Stichting Beheer Onroerend Goed Hospice Nieuwegein (Pand), Stichting Logeerhuis Nieuwegein gemeente Nieuwegein de overeenkomst getekend voor het nieuwe hospice en een logeerhuis aan de Mondriaanlaan 3 t/m 7. Met dit hospice en logeerhuis krijgt Nieuwegein meer kamers beschikbaar voor mensen die intensieve zorg nodig hebben.

Wethouder Marieke Schouten: “Ik ben blij dat we als gemeente met Stichting Proxima, en Stichting Logeerhuis, samen kunnen werken om het hospice uit te breiden en een logeerhuis te verwezenlijken. Het is zo belangrijk dat er voldoende plekken zijn voor mensen in hun laatste levensfase of die intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast ontlast het de mantelzorgers. De constante zorg voor je naaste, is emotioneel en fysiek vaak een zware belasting. Het is daarom fijn dat we samen werken aan de realisatie van deze plekken in Nieuwegein.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk