Meerderheid gemeenteraad wil beter betrokken worden bij onttrekkingsbesluiten

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Nieuwegein ingestemd met de motie omtrent de ‘Onttrekking uit de Openbaarheid.’ Deze motie, opgesteld door de ChristenUnie, en mede ondersteund door de SP en ieders Belang, is ingediend omdat het nu de tweede keer in vijf jaar tijd is dat de gemeenteraad pas helemaal achteraan in het proces voor een voldongen feit wordt gezet bij een besluit als er iets aan de openbaarheid wordt onttrokken. Tegen de motie waren de VSP en Bakhtali van Nùwegein.

Recentelijk nog moest de gemeenteraad toekijken hoe de raad door het college van B&W voor een voldongen feit werd gezet over de verkoop van het stuk grond aan de Morsebaan 1 aan de firma Scholman. De motie werd maandag, tijdens een extra vergadering over het SP rapport: ‘Handjeklap op Plettenburg’ niet ingediend omdat toen het SP rapport geagendeerd was. ‘Dat ging veel meer over het hele proces rondom verkoop en verwijdering van het pad aan de Morsebaan door de firma Scholman’ aldus Martin Monrooij van de ChristenUnie in Nieuwegein.

Met de motie wil de gemeenteraad bereiken dat de raad eerder op de hoogte wordt gesteld met betrekking tot een te nemen besluit wanneer iets aan de openbaarheid wordt onttrokken. Martin Monrooij: ‘Met deze motie hebben we als gemeenteraad nu dus de mogelijkheid om in te grijpen. Wethouder Hans Adriani (PvdA) kon zich overigens vinden in de motie die we afgelopen donderdag hadden ingediend. De motie staat los van de casus Scholman, alhoewel dat natuurlijk wel de directe aanleiding was voor deze motie.’

Martin Monrooij van de ChristenUnie in Nieuwegein

3 thoughts on “Meerderheid gemeenteraad wil beter betrokken worden bij onttrekkingsbesluiten

 1. Balth de Winter

  Grappig dat de raad het college via een motie moet oproepen gewoon zijn werk te doen……… Wie neemt hier nou wie serieus?

 2. J.C. van Rossum

  Het is niet “grappig” dat het college tot orde geroepen moet worden maar ik begrijp je woordspeling. Kwalijker vind ik dat Scholman in een kwaad daglicht wordt gezet wegens handelen van het College. Je probeert als bedrijf je belangen te behartigen en mede op basis van uitspraken het hoofd v/h College wordt je dan meegesleept in het bestuurlijke dwalen. Dit zal ondanks de motie geen garantie bieden dat dit niet meer voorkomt vrees ik!

  1. SC

   Het lijkt me toch dat Scholman in deze zaak vuile handen heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren