Katern

Brand in bejaardenwoningencomplex

Op zaterdag 30 juni ontstond omstreeks tien voor half twaalf in de ochtend, brand in een bejaardenwoningencomplex aan de Nijemonde. Het betrof een uitslaande brand op de 2e woonlaag van een flat met zogenaamde aanleunwoningen. Door de politie werden onmiddellijk de bewoners geëvacueerd en werd de omgeving afgezet. In totaal werden 32 woningen ontruimd en werden 33 bewoners overgebracht naar het naastgelegen complex, verzorgingshuis Huize Vreeswijk aan de Lekboulevard.

De brandweer van Nieuwegein bestreed het vuur en maakte daarbij gebruik van een ladderwagen uit IJsselstein. Omstreeks tien voor half één kon de brandweer het sein brand meester geven. De woning, waarin de brand door onbekende oorzaak was ontstaan, brandde geheel uit. Verschillende woningen boven de uitgebrande woning liepen brand-/rook- en waterschade op. Tevens liepen de lager gelegen woningen waterschade op. Door de brand was er ook een centraleverwarmingsinstallatie gesprongen waardoor nog meer waterschade ontstond op de verdiepingen.

Omstreeks kwart over twee konden de eerste bewoners weer terug naar hun woning onder begeleiding van de brandweer. De geëvacueerde bewoners werden bezocht door de loco-burgemeester van Nieuwegein de heer C. de Bruin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk