Leerlingen Mauritsschool krijgen visles

Honderden hengelsportverenigingen nemen deel aan het landelijke vis-en-schoolproject van Sportvisserij Nederland. Zij verzorgen voor groep 7 van basisscholen in hun regio een biologieles over vissen en gaan ’s middags met de leerlingen vissen. Zo maken veel kinderen op de basisschool kennis met de sportvisserij. Ook de plaatselijke hengelsportvereniging De Vaart – Poscar doet enthousiast mee aan dit project.

Op dinsdag 23 september was het de beurt aan groep 7 van de Mauritsschool.
’s Ochtends wist gediplomeerd vismeester Peter de 17 leerlingen te boeien met zijn verhaal over vissen, het herkennen van de diverse soorten, de habitat (huis) van de vis en hoe de gevangen vis met respect ( natte handen ) te behandelen. Na de lunchpauze was het op naar de singel aan de Zonnebloemstraat voor de praktijk: zelf vissen. Daar werden de leerlingen opgewacht door 6 ervaren vissers van de hengelsportvereniging, die inmiddels 17 hengels hadden opgetuigd en voor maden en aas hadden gezorgd.

Mede dankzij het mooie nazomerweer, de hulp van de viscoaches en een goede visstand in de singel, werden er door alle leerlingen wel één of meerdere vissen in diverse soorten gevangen. Na afloop en na het maken van een groepsfoto ontvingen alle kinderen een tuigje, een hakensteker en een lespakket.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk