Sentia neemt zakelijk hoster Nines over

Hosting- en clouddienstverlener Sentia uit Nieuwegein neemt branchegenoot Nines uit Utrecht over. Met de overname hoopt Sentia zijn positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties te verstevigen. Nines blijft voorlopig onder eigen naam actief maar maakt formeel onderdeel uit van Sentia Group. De twintig medewerkers van Nines verhuizen van Utrecht naar Nieuwegein.

Door de schaalgrote die door de overname ontstaat hopen beide leveranciers een breder dienstenpakket aan te bieden. Beide bedrijven bieden zowel private als publieke cloud-infrastructuren op basis van Amazon Webservices en Microsoft Azure.

Sentia Group heeft in Nederland ongeveer 150 medewerkers in dienst. Het is actief onder de merknamen Sentia en ReasonNet. Het bedrijf levert onder andere hosting- en clouddiensten aan banken en verzekeraars als Allianz, Triodos Bank, Unigarant en Achmea. Nines werkt onder andere voor Independer, Rabobank, Medicore en Trust.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren