Leerlingen ‘De Trompetvogel’ halen € 1.500,- op tijdens ‘Wandelen voor Water’

Vrijdagochtend 18 mei jl. hebben onder gunstige wandelomstandigheden 92 leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van basisschool ‘De Trompetvogel’ in de Doorslag bijna € 1.500,- bijeengelopen tijdens de door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde actie ‘Wandelen voor Water’.

Nadat wethouder Peter Snoeren het startsein heeft gegeven, hebben de lopers een mooie tocht gemaakt langs en door het park Oudegein. Tijdens deze wandeling hebben de leerlingen zes kilometer gelopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak. Dit meegesjouwde water hebben ze bijna aan het einde van de tocht mogen ‘inleveren’ bij kinderboerderij ‘IJsselstee’ in drinkbakken van de daar aanwezige dieren.

Met deze opbrengst kunnen de leerlingen van basisschool ‘De Trompetvogel’ een flinke bijdrage leveren aan een nieuw toiletgebouw bij een school in Bangladesh. Een mooie gedachte voor de wandelaars bij het ingaan van het lange Pinksterweekend.

De leerlingen op de brug bij kinderboerderij IJsselstee

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren