Introductieavond Proxima Terminale Zorg

Op maandagavond 14 maart organiseert Proxima Terminale Zorg weer een introductieavond voor toekomstige vrijwilligers. Deze vindt plaats in De Bron aan de Buizerdlaan 1 te Nieuwegein en start om 19.30 uur. Proxima geeft al 30 jaar in de regio zorg aan huis voor mensen die gaan sterven en heeft een hospice in Nieuwegein. Dit werk wordt voor het grootste deel gedaan door vrijwilligers. Juist in de laatste fase van iemands leven bestaat er risico op overbelasting voor de familie en mantelzorgers. De vrijwilligers van Proxima kunnen op afgesproken momenten de ondersteuning van hen overnemen. Zo is er continu aandacht voor de zieke en kunnen de naasten even opladen. Als thuis sterven niet mogelijk is, kunnen mensen ook worden opgenomen in ons hospice in Nieuwegein.

De introductieavond is tevens het eerste deel van de cursus voor vrijwilligers. Samen met degenen die besluiten vrijwilliger te worden zullen er nog 5 middagen of avonden worden ingepland. De cursus wordt gegeven door Marion Woltjer, coördinator bij Proxima en trainer terminale zorg.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Dat kan telefonisch op 030-6000017 of per mail naar m.woltjer@proxima-terminalezorg.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk