Katern

Jongeren ontvangen jongerenlintje

Vier bijzondere jongeren ontvingen maandag 6 januari uit handen van burgemeester Frans Backhuijs een jongerenlintje. De gemeente loofde de lintjes uit aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nieuwegein die live werd uitgezonden door De Digitale Stad Nieuwegein.

Het jongerenlintje heeft de naam De Doorslag gekregen. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn geweest voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt. Het woord jongerenlintje deed vermoeden dat de jongere iets omgehangen kregen. Niets was minder waar. De beloning was een tegel met daarop de naam van de jongere. Uiteindelijk krijgen alle tegels een plek in de stad die samen een zogenaamde ‘walk of fame’ zullen vormen. De volgende vier jongeren kregen het lintje:

Laurens Atteveld (17) – Laurens is sinds 2006 lid van Scouting en sinds 2013 geeft hij leiding aan een groep gidsen (meisjes tussen 11 en 15 jaar). Laurens is daarnaast lid van ’t JoNg (het Nieuwegeinse symfonie-orkest voor jongeren vanaf twaalf jaar). Daar speelt hij trompet. Daarnaast geeft hij ook nog eens zwemlessen aan leden van zwemvereniging Aquarijn. In de parochie organiseert Laurens tot slot samen met zijn zussen activiteiten voor jonge leden.

Timo Docter (18) – Timo is sinds 2004 lid van Scouting en sinds 2013 geeft hij leiding aan een groep welpen (meisjes tussen 7 en 11 jaar). Vanaf zijn 12e, dus vanaf 2007, is hij ook vrijwilliger bij bouwspeeltuin Bouwgein. Vooral tijdens de kindervakantieweek is hij daar actief. Hij helpt bij het maken van decors, het slopen van de hutten, zet spelactiviteiten op, maar bovenal zorgt hij voor veel gezelligheid binnen de groep vrijwilligers.

Kevin Verhoef (20) – Sinds 5 jaar organiseert Kevin als vrijwilliger bij MOvactor de kinderdisco in diverse buurthuizen in Nieuwegein. Hier organiseert hij samen met een groep andere jonge vrijwilligers alles wat er gedaan moet worden tot aan het geluid en licht voor de disco. Kevin zet zich verder actief in voor de veiligheid van wandelaars tijdens de avondvierdaagse. Hij is daar namelijk verkeersregelaar. Daarnaast beheert hij de facebookpagina van de Avondvierdaagse in Nieuwegein.

Patrick van Kesteren (20) – Patrick is de initiatiefnemer van de stichting Vrienden van Muziek. Patrick wil met de stichting een plek in Nieuwegein creëren waar opkomende bandjes kunnen oefenen en optreden. Tot dat die plek gevonden is, organiseert Patrick samen met een groep jonge vrijwilligers bandavonden op verschillende plekken in Nieuwegein. Naast initiatiefnemer van de stichting is Patrick ook voorzitter van Vrienden van Muziek en zet hij zich actief in om bestuursleden te zoeken voor de stichting.

artikel44283-20150105dekomnieuwjaarjongeren8819

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk